Výhrůžkou nožem vyvrcholila hádka dvou řidičů, kteří se nabourali v pondělí po poledni v České Lípě. Na jedné z místních křižovatek se střetl Ford Siera s vozem VW Golf. Devětapadesátiletý řidič fordu, ale na místě nehody nezastavil a ujížděl dál. Druhý z účastníků však nelenil, začal jej pronásledovat a zastavil až v jedné z ulic. Oba muži se tady pohádali, avšak šofér fordu nehodlal nehodu vůbec řešit. „Řidič wolksvagenu mu proto vytáhl klíče ze zapalování v domnění, že ho přiměje setrvat na místě. Řidič fordu si je ale vymohl zpět tím, že vyndal tzv. rambonůž,“ přiblížila mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Z obavy o své zdraví jej tak nechal ohrožený muž odjet.
Řidiče fordu asi čtvrt hodiny po incidentu dopadli policisté. Záhy se ukázalo, že byl opilý, neboť nadýchal 2,26 promile. Devětapadesátiletý muž byl obviněn z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a z násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.
„V letošním roce bylo kvůli řízení v opilosti letos na Českolipsku obviněno už 125 osob. Způsob, jak se opilý řidič chtěl vyhnout zodpovědnosti za dopravní nehodu, ale v našem okrese zatím obdobu nemá,“ dodala mluvčí.