Ze tří trestných činů spáchaných na Jablonecku se bude zodpovídat jednadvacetiletý muž z Mělníka. Policisté jej usvědčili z několika případů vloupání do rekreačních objektů.
„Muž má na svém kontě vloupání do sedmi objektů v jabloneckém okrese. Celkem způsobil škodu přesahující sto tisíc korun,“ potvrdila mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Čelí proto obvinění z trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Může být potrestán až dvouletým vězením.
Prvního skutku se dopustil koncem letošního srpna, kdy se vloupal do rekreační chaty v Hraničné. Odcizil odsud elektrické nářadí, oblečení, horská kola, ale i spací pytle a povlečení. Přibližně ve stejném období se vloupal do chalupy na Horní Černé Studnici, kde jej zaujaly potraviny a žehlička.
Jeho kroky pak směřovaly do Jiřetína pod Bukovou, kde si rovněž vyhlédl rekreační chalupu. „V této chalupě nějakou dobu pobýval a konzumoval zde nalezené potraviny. Nakonec si sebou odnesl elektrické nářadí, lyžařské vybavení, oblečení a několik skleněných výrobků,“ přiblížila počínání zloděje policejní mluvčí.
Návštěvě pachatele pak neodolaly ani chalupy v Nové Vsi nad Nisou, Desné v Jizerských horách a zahradní chatka v zahrádkářské kolonii v Jablonci nad Nisou.