Čtvrtek 13. září. Dvaadvacet hodin. Okolí hotelu Kahan v České Lípě. Čas a místo, kdy byla podle svědectví naposledy viděna jedenáctiletá Denisa Svobodová. Služba kriminální policie a vyšetřování v České Lípě po dívce včera odpoledne vyhlásila pátrání.
„Dívka se ve čtvrtek nevrátila domů ze školy a od té doby o sobě nedala nikomu vědět,“ uvedla Ivana Baláková, mluvčí Policie ČR v České Lípě. Podle svědectví, které se policistům podařilo získat, byla jedenáctiletá školačka naposledy viděna ten samý den v deset večer poblíž hotelu Kahan.
Denisa Svobodová bydlí v České Lípě. Má hnědé oči a hnědé krátké vlasy, které si česala do čela na ofinu, je štíhlé postavy a je vysoká 150 centimetrů. Při odchodu z domova měla na sobě černé tepláky na bocích s bílým pruhem, žluté tričko s blíže neupřesněným obrazovým motivem a červenobílou teplákovou bundu s kapucou. Na nohou měla růžové botasky.
„Pokud někdo může pomoci jakoukoliv informací k jejímu vypátrání nebo alespoň zmapování jejího posledního pohybu, nechť se laskavě obrátí na jakoukoliv služebnu Policie ČR nebo na známou linku 158,“ dodává policejní mluvčí Ivana Baláková.