Má na svých bedrech veškerou přípravu  sóloformací a skupinových skladeb mažoretek, které budou reprezentovat nejen město Česká Lípa, ale spolu s dalšími týmy patří do reprezentačního týmu České republiky v tomto krásném sportovním odvětví.

„Není jednoduché zajistit intenzivní tréninky," říká trenérka a jedním očkem sleduje své svěřenkyně. „O prázdninách jsou všechny příhodné prostory zavřené a proto trénujeme venku. „Občas se přidá nepřízeň počasí, ale jsme zvyklé z mnohých vystoupení pracovat za téměř každého počasí."

Nastoupí jako mistři ČR na defilé

Letos se českolipským mažoretkám poprvé za působení Rytmicu povedlo vybojovat 7 startů na ME a MS. „Jsme velmi hrdé, že můžeme reprezentovat naši práci na tak velkolepém podniku jakým určitě mistrovství světa je," myslí  Lupoměská na nejbližší akci, na kterou se mažoretky vydají až do chorvatské Poreče. „Sledovat světovou elitu v akci bude i pro nás velkou inspirací."
Od čtvrtka 28.srpna startuje na světovém šampionátu všech 5 sóloformací, dopoledne se předvedou kadetky Anička Ehrlichová a Alenka Němečková, které v této sezóně udělaly veliký kus práce.

V juniorské kategorii má Česká Lípa díky mažoretkám  také několik žhavých  želízek v ohni: Andrejka Vykysalová v soloformaci, Bára Faltysová a Petra Pazourková ve formaci duo. Poté přijde na řadu miniformace juniorek  a končit se bude večer seniorskou formací duo Šveňhová Tereza, Horáková Monika.
V pátek budou dívky jako mistři ČR nastupovat na defilé a do večera  napjatě čekat na výsledky mezinárodního klání. V sobotu je jediný volný den, tedy den bez vystoupení. „Což pro nás znamená jediné: trénink a zase trénink. A to proto, že v neděli nastoupíme s naší královskou disciplínou, pódiovým vystoupením juniorek," dodává trenérka.

S dívkami míří Do Chorvatska na vlastní náklady i spousta rodičů. Podpora a atmosféra „v kabině" bude úžasná.  Z centra mažoretkového světa v Poreči budeme přinášet i další zprávy. Držte holkám palce!