Fotbalové derby svou kvalitou odpovídalo postavení obou týmů v tabulce krajského přeboru. První Doksy hostovaly na hřišti druhé Skalice.

A bylo to derby se vším všudy. Napínavý boj po celých devadesát minut, herní zvraty, tři zranění hráči, čtyři žluté karty, jedno vyloučení, 310 diváků, nutno však dodati, hrálo se oboustranně fér. Výhru 3:2 nakonec urvaly Doksy, které si tak upevnily vedoucí pozici.

Skalice - Doksy 2:3 (1:1)

Domácí vedli od 28. minuty. Nikým nebráněný Petr Kraus vyšperkoval snažení domácích gólem hlavou na 1:0. Těsně před odchodem do kabin srovnal po brejku Matěj Šimon, když na místě pravého křídla udělal kličku obránci a přesně vystřelil k zadní tyči.

Hned ve 49. minutě dokonal obrat Miroslav Kukla a v 77. přidal třetí gól Martin Finklár. Zdálo se, že tato branka je potvrzením tříbodového zisku pro hosty, ale domácí měli ještě šanci v nastavení, kdy Petr Kraus střelou po zemi k tyči snížil na 2:3. Pro domácí už bylo pozdě a Doksy vítězstvím potvrdily, že se právem usadily na prvním místě tabulky krajského přeboru.

„Skalice se dostala do vedení a mohla to vedení potvrdit. To se nestalo a nám se podařilo vyrovnat. To bylo stěžejní pro druhou půli. V poločasové přestávce jsme si řekli, že se musíme dostat víc na balon a hrát aktivně. Nakonec se všechno splnilo. Děláme dobré výsledky, mužstvo si věří, tým se vhodně doplnil, přišli kvalitní hráči a druhá věc je, že se poctivě trénuje a z toho také těžíme,“ řekl trenér Doks Michael Šimek.

„V prvním poločase jsme tam měli hluchou dvacetiminutovku, zatáhli jsme se a nehráli to, co jsme chtěli. Výborný bylo, že jsme ještě v první půli vyrovnali, to nás hodilo do klidu. Po pauze jsme hráli naši hru a dávali góly. Derby bylo kvalitní a náš tým, to je dobrá parta a to nás dává nahoru, to nás žene dopředu. Derby rozhodlo, kdo je v okrese nejlepší,“ radoval se obránce Marek Burián.

Trenér Skalice Zdeněk Baťka nesl porážku od okresního rivala hodně těžce. „Zklamání je veliké a prohrávat nechci nikdy,“ hlesl. „Hráli jsme to, co jsem chtěl a bylo to na hře vidět. Hra měla spád a my měli šance, které jsme ale neproměnili. Doksy v poslední minutě vyrovnaly. V začátku druhé půle jsme inkasovali, museli jsme to otevřít, ale Doksy to mají postavený na brejcích a pak, měli jsme to dost těžké. Nám odešli Martínek a Švec, chyběl Havlásek i Demke. Doksy mají rozdílové hráče, kteří to s balonem umí.“

Branky: 28. a 90+2. Kraus - 44. Šimon, 49. Kukla, 77. Finklár. Rozhodčí: Horák. ŽK: 2:2. ČK: Lebruška O. (Skalice). Diváci: 310.
Skalice: Zachoval - Paštika (62. Lidmila), Lebruška O., Stejskal A., Stejskal F., Coufal, Zlatníček (72. Lebruška M.), Rydval, Kraus, Pečenka (86. Kudláček), Halbich (82. Bezouška) .
Doksy: Kotyk - Šimon M., Finklár, Kulha, Šimon J., Kukla, Picek (21. Vaňátko Michal), Kopecký, Kouba (88. Vaňátko Martin), Burián, Novák (59. Polívka).

Vladimír Černý