Po úvodní sérii devíti kol je pro fanoušky z Českolipska pohled na tabulku fotbalového krajského přeboru parádní. V čele tabulky je díky osmi výhrám z devíti zápasů celek Doks, který skvělou formu potvrdil i domácím vítězstvím 3:1 nad Rovenskem. Hned za ním jsou hráči Skalice u České Lípy, kteří se mohli radovat z vysokého vítězství 5:1 nad Chrastavou.

Zvedá se i českolipský Arsenal, který zvítězil na hřišti Bílého Kostela 2:1 a dostal se na sedmou příčku.

Cenná výhra pro Arsenal

„Jeli jsme do Kostela s cennou výhrou v zádech, když jsme porazili předtím suverénní Doksy. Byli jsme natěšení a chtěli tam uhrát alespoň bod. Pro nás ale nebylo hřiště ideální, nehraje se nám v Bílém Kostele dobře,“ řekl českolipský trenér závěr Rudolf Věchet.

„Byl to těžký zápas, ale dostali jsme se do vedení a určili tak ráz zápasu. Následně domácí otevřeli vrátka a my tak mohli hrozit z brejků. Hrajeme aktuálně stylem 4-5-1 jelikož tam máme šikovné kluky v záloze. Pokoušíme se tvořit kreativní akce, jelikož máme i dobrého útočníka. Následně jsme odskočili na 2:0 ale dohrávali jsme o deseti. Soupeř sice snížil ze standardní situace, nicméně neměl žádný větší tlak a my to ubránili. Myslím si, že je to cenná výhra,“ dodal.

Bílý Kostel - Česká Lípa 1:2 (0:1).Zdroj: Deník/Jaroslav Marek

Jiří Lejsek vedoucí mužstva Bílého Kostela poukázal na dlouhodobý problém, který jeho tým trápí. To je defenzíva i nemohoucnost v koncovce.

„Myslím si, že jsme hráli dobře. České Lípě jsme byli vyrovnaným soupeřem a občas měli i převahu. Zatím to ale nefunguje v obraně. Máme málo hráčů i zraněné a navíc jsou v týmu starší hráči, tudíž se trápíme. Ani v útoku to zatím neklape, často prohrajeme zbytečně jen o gól. Bohužel se to zatím nedaří zlomit, trápíme se. Chceme to změnit, ale dokud nejsou hráči, tak to jen tak nepůjde“ říká k zápasu Lejsek.

V dalším kole narazí Bílý Kostel na Rovensko a českolipský Arsenal přivítá třetí Višňovou.

Dvě penalty a neuznaný gól

V polovině tabulky se drží fotbalisté Nového Boru, kteří o víkendu uhráli remízu v Sedmihorkách. Trenér Boru neměl k dispozici brankáře Blumentritta, kterého odvolaly pracovní povinnosti, a Částka, který měl zdravotní problémy.

Zápas hosté začali dobře a během pár minut hned dvakrát ohrozili domácího brankáře. Zejména trestný kop po faulu na Stromeckého zaváněl gólem, ale domácí brankář stačil vyrazit míč mimo branku. V dalších minutách se hra vyrovnala a domácí přidali na tvrdosti. Skóre otevřel ve 12. minutě sedmihorský Kroupa, který proměnil penaltu. Nedlouho poté se domácí dostali do vedení 2:0, když zamířil k zadní tyči přesně Novotný.

Ve 22. minutě snížil z trestného kopu L. Broschinský a Bor se tak dostal znovu do hry. Po řadě akcí na obou stranách přichází v 75. minutě klíčový okamžik, kdy sudí nařizuje další penaltu pro domácí. Úspěšný zásah gólmana Krále hosty nabudil ke zteči domácí obrany a k ještě větší snaze o vyrovnání. Po neuznané brance z 85. minuty se Bor dočkal v samém závěru po přímém kopu. Střelu domácí gólman jen tečoval a J. Brochinský následně uklidil míč do prázdné branky.

Výsledky:

Bílý Kostel - Česká Lípa 1:2 (0:1)
Branky: 81. Vacek - 34. Lacek, 69. Kaňkovský. Rozhodčí: Hnětynka. ŽK: 2:5, ČK: 0:1. Diváci: 55 diváků.
Bílý Kostel: Svoboda Strnad, Chomout, Janáček, Vacek -Daniel Ďuriš (78. Janeček), J. Ďuriš (46. Vacek), Rajchmann, Beňo (65. Jirsa) Studnička (46. Procházka), Dominik Ďuriš.
Česká Lípa:Kadlec – Hrdlička, Mígl, Šlechta, Zemánek – Vaníček (72. Ladra), Valta (70. ČK), Lacek, Frömmel (83. Čančara), Lakatoš – Kaňkovský.

Doksy - Rovensko 3:1 (0:1)
Branky: 48. a 71. Kukla, 50. Polívka 41. Koubek. Rozhodčí: Bohata. ŽK: 4:3. Diváci: 150.
Doksy: Kotyk, Kopecký, Finklár, Polívka, Kulha, Šimon, Kukla, Bečvařík, Zoubek, Kouba, Burian (Konečný, Vaňátko, Brodský).

Sedmihorky - Nový Bor 2:2 (2:1)
Branky: 12. Kroupa, 17. Novotný - 22. a 90. Broschinský. Rozhodčí: Čurda. ŽK: 4:3. Diváci: 150.
Nový Bor: Král, Devátý, L. Broschinský, J. Broschinský, Penteleichuk, Janů, Kubeš, Havel, Stromecký, Kramer, Nosek - Šimoník, Šimůnek. 

Skalice - Chrastava 5:1 (0:1)
Branky: Branky: 48. Demke, 67. Halbich (pen.), 69. Bezouška, 75. Stejskal, 86. Bezouška 39. Řezka.
Skalice: Blažek, Tschaker, Stejskal, Demke, Švec, Rydval, Halbich, Lebruška, Kraus, Lidmila, Paštika (Stejskal, Zlatníček, Bezouška, Coufal, Pečenka).

Frýdlant - Železný Brod 1:3 (0:1)
Branky: 89. Tauš - 7. Vanc, 66. Kysela, 75. Makula. Rozhodčí: Nádeník. ŽK: 1:1. Diváci: 100.

Višňová - Hrádek nad Nisou 1:3 (0:0)
Branky: 33. Mazánek - 47. a 56. Holeček, 69. Hnízdo. Rozhodčí: Urbánek. Žk: 0:1. Diváci: 152.

TABULKA

KP Libereckého kraje.Zdroj: Deník