Z 12 lidí, které kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality ve středu obvinili z podplácení a přijetí úplatku, a dalších 20ti, které v souvislosti se sázkami na výsledky vlastních zápasů vyslýchali, je devět hráčů z regionu. Podle neoficiálních zdrojů jsou do aféry zapojeni i fotbaloví rozhodčí.

Z třetiligové Roudnice se Ondřej Bíro, Martin Macháček, Vítězslav Brožík a Jaroslav Chalupa kvůli výslechu nedostavili na zápas proti Převýšovu.

„Dva z hráčů se nám ozvali, jsou na svobodě, ale Brožík a Chalupa stále nezvedají telefon, nevíme, co s nimi je," řekl ve čtvrtek předseda SK Roudnice Pavel Dohnal, který už staví nový tým. „Nebudeme čekat na vyjádření policie, v minulé sezoně nastupoval Kešner, jednáme o příchodu ještě jednoho až dvou hráčů. Chceme, aby se zapojili do sobotního tréninku a byli k dispozici v neděli na zápas se Strakonicemi".

Z FK Teplice byli u výslechu hráči Egon Vůch a David Jablonský. „Ano. Nemám k tomu ale podávat žádné informace," řekl ve čtvrtek dopoledne Vůch před zahájením tréninku prvoligových Teplic. Na něm naopak chyběl Jablonský, jenž byl tou dobou vyslýchán na policii v Praze.

Na zápase FC Chomutov proti SK Zápy nebyl hráč teplické juniorky, který je na hostování v Chomutově, Karel Kodeš. Sekretář chomutovského klubu Radek Zaťko o něm momentálně nic neví. V týmu AFK LoKo Chomutov hostuje z mosteckého Baníku ještě další hráč, Zdeněk Kopas, který v minulé sezoně nastupoval za teplickou juniorku. "Kopas byl pouze u výslechu," řekl sportovní ředitel Baníku Most Anton Stehlík.

Vývoj skandálu sleduje s obavami člen výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky Josef Tancoš, až do rozpuštění sněmovny poslanec za ČSSD, který znovu kandiduje.  Do aféry je údajně zapleten Tancošův syn Martin. „Pokud vím, byl pouze na podání vysvětlení a není vyšetřován," uvedl Tancoš starší. Martin v minulé sezoně hrál za divizní Baník Souš, nyní je v nižší lize v Německu. TJ Baník Souš byla štědře sponzorována z Fondu Ústeckého kraje, v jehož čele stála sociálnědemokratická hejtmanka Jana Vaňhová a policií obviněný náměstek Pavel Kouda. Do TJ Souš, v jejíchž orgánech seděl i Tancoš, putovala dotace například 11 milionů korun.

Existují indicie, že v aféře byli zapleteni i rozhodčí. Letos v dubnu skočil pod vlak ve Štětí rozhodčí, který pískal na Litoměřicku. Pověřený předseda Okresního fotbalového svazu Jan Řebíček tvrdí, že důvodem byly spíš osobní záležitosti. Podle informací Deníku se u něj doma po smrti ale našlo několik zvláštních věcí včetně výpisu dvou bankovních účtů, o kterých manželka nevěděla a mobil, který používal jen na určité kontakty.