Krátký rozhovor nám poskytl zmiňovaný předseda klubu.
Pane Karlíku, gratulujeme. Jaké jsou vaše první dojmy?
Povedla se pro naše město dobrá věc! Sobotní vítězství, a musím říct, že po velmi dobrém výkonu celého mužstva, nás definitivně posunulo do divizní soutěže a my jsme tím dali jasně najevo svou sílu a odhodlání posunout českolipský fotbal zpět tam, kam patří. Rád bych proto poděkoval všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli, tedy hráčům, trenérům, funkcionářům a především našim fanouškům. Právě pro fanoušky jste ve spolupráci s českolipským Deníkem připravili soutěž o nový název klubu. Jak jste s jejím vývojem spokojen?
Návštěvnost webových stránek a samotná účast soutěžících jen potvrzuje, že o fotbal je v našem regionu stále velký zájem. A to je pro nás důležitá informace. Co se samotné ankety týká, vyvíjí se vskutku zajímavě, ale nechci dělat žádné závěry. Do druhého týdne jsme se rozhodli anketu upravit a modifikovat, a to tak, že z dosavadních došlých hlasů jsme vybrali šestici “finalistů“ v podobě těch nejžádanějších názvů.
Které názvy se tedy dostaly do užšího výběru?
Jsou to FC Arsenal Česká Lípa, FC 1927 Česká Lípa, FC 08 Česká Lípa, 1.českolipský Fotbalový klub, FC North Bohemians Česká Lípa a FK Vagónka Česká Lípa. Toto jsou názvy, kterým můžou fanoušci posílat své hlasy, a to až do neděle 8. června, kdy anketu uzavřeme.
Máte již pro fanoušky nějaké informace ohledně příští, již definitivně divizní sezony?
Vše podstatné se všichni dozvědí v průběhu června a července. Připravujeme celou řadu novinek a překvapení, takže jeden základní vzkaz bych měl: Máte se na co těšit!

Výběr názvů

FC Arsenal Česká Lípa
FC 1927 Česká Lípa
FC 08 Česká Lípa
1. českolipský Fotbalový klub
FC North Bohemians Česká Lípa
FK Vagónka Česká Lípa