Po prvním poločase Lípa vedla, ovšem v tom druhém se na hřišti děly věci.

„Těžko se mi o utkání hovoří…,“ začal hodnocení českolipský trenér Martin Šimon. „Vedli jsme v poločase 1:0 a odehráli ho výborně, navíc kluci dobře bránili. Průběh druhé půle dost ovlivnil gól z trestného kopu, kdy došlo z naší strany k nedorozumění. Ale hlavně: ten trestný kop vůbec neměl být,“ zdůraznil kouč Arsenalu.

Motorlet Praha - Arsenal Česká Lípa 6:2 (0:1)

„A pak přišlo sporné vyloučení, které bylo velice přísné, protože Karlík hrál balón. Po tomto momentu dali hráči hlavy dolů a hra se nám už nedařila. Musím však říct, že je mi smutno z toho, když hráč, který toho v podstatě dost odehrál, odchází ze hřiště a brečí. Důvodem bylo to, co se tady dělo. Vážně nevím, jestli má cenu fotbal dál dělat,“ dodal s rozpaky v hlase Martin Šimon.

Domácí lodivod Martin Poustka hodnotil duel pochopitelně spokojeně: „Co se týče našeho výkonu, tak jsem nebyl spokojený s prvním poločasem. Byli jsme nedůrazní v šestnáctce soupeře, který využil jedinou šanci. V kabině jsme si řekli, že musíme přitvrdit a začít hrát kombinačně, což se nám povedlo. Ale musím smeknout před výkonem českolipských hráčů, protože kluci bojovali a hráli kvalitní fotbal, a to i přesto, jak mladé mužstvo mají.“

Po dvou šancích na obou stranách přišla 26. minuta a gól hostí. Frömmel našel před vápnem Zemánka a ten pěknou střelou poslal míč mezi tři tyče 0:1. Tímto výsledkem skončil i první poločas.

V úvodu II. půle rozehrál Rajnoch trestný kop před branku, kde si pro míč došel Chadraba, jenže míč mu vypadl a ve snaze jej opět lapit srazil soupeřova hráče na Vodrážku, od kterého se míč dostal za brankovou čáru 1:1.

V 50. minutě měl gól na noze českolipský Hodač, avšak domácí gólman Foferka jeho střelu vytáhl se štěstím mimo tyče. Za minutu přišla na Lípu další pohroma. Po nedůrazné hře v obraně se k míči dostal Sodoma a domácí vedli 2:1.

Sporné vyloučení

Poté následovalo sporné vyloučení Karlíka, který se snažil zlikvidovat útok jednoho ze soupeřů. To se mu čistým zákrokem podařilo, jenže hlavní arbitr Duchoň vše posoudil na červenou kartu pro Karlíka…

V dalších minutách domácí využili početní převahu a začali dávat góly. Za stavu 4:1 se podařilo hostům snížit, když Frömmel poslal uličkou míč na Hodače, jenž překonal domácího Foferku. Jenže hned z protiútoku přidal Motorlet pátý gól poté, co Hauer ve snaze vykopnout míč od branky trefil Filipa, od kterého se míč odrazil do sítě. Účet uzavřel pěknou střelou pod břevno Měska 6:2.

V samotném závěru utkání mohl skóre snížit Podroužek, kdy se dostal před gólmana, bohužel střílel jen těsně nad.

V následujícím kole hostí Lípa celek Chomutova (v sobotu 14. října, 15.30).

Branky: 48. Rajnoch, 51. Sodoma, 60. Gábor, 70. Filip, 74. Měska - 26. Zemánek, 73. Hodač. Rozhodčí: Duchoň, ŽK: 1:3, ČK: 0:1 (57. Karlík). Diváků: 80.
Česká Lípa: Chadraba - Karlík, Hauer (76. Podroužek), Malý, Vodrážka - Lacek (70. Mpong), Ladra (66. Mígl), Zemánek (63.Valta), Frömmel - Hodač, Kaňkovský (59. Müller).

Miroslav Dalík