Konečné druhé místo v tabulce krajské I. B třídy je pro Dynamo Holany, coby nováčka soutěže, velmi dobrá vizitka. A nechybělo mnoho, aby se mužstvo vedené trenérem Jiřím Barvířem posunulo ještě o jednu třídu výš.

„Myslím si, že uplynulou sezonu nelze hodnotit jinak, než kladně. Obsadili jsme suverénně druhé místo a získali víc bodů než vítěz druhé východní skupiny I. B třídy, což málokdo čekal," vrací se k minulé sezoně trenér Barvíř. „Hráli jsme útočný fotbal a v našich zápasech padalo hodně gólů, což diváci ocenili, a do Holan si vždy našli cestu."

Kromě Přepeří jste asi doufali, že byste i vy mohli postoupit do I. A třídy z druhého místa, že?

Jediné, co mě v závěru sezony zamrzelo, bylo to, že v loňském roce postupovaly ze skupiny tři týmy, ale letos pouze jeden Přepeře. Kdyby ovšem Arsenal Česká Lípa přijal nabídku hrát divizi, postoupili bychom také, což by byl pro Holany neskutečný úspěch. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo…

Jinak tedy bylo vše tak, jak jste si představoval?

Vím, že je jiná doba, ale chtěl bych, aby kluci přistupovali k fotbalu lépe a zodpovědněji. Toto je snad jediné, co z naší strany nebylo stoprocentní. Hráči by chtěli hrát fotbal, chtěli by mít dobré podmínky, zázemí, ale bohužel nic pro to sami neudělají.

Přípravu už jste zahájili?

Ano, a to v úterý 11. července a probíhá takto: úterky a čtvrtky běháme v lesích, čímž se snažíme dohnat tréninkové manko z jara. V neděli v Holanech pracujeme s míčem.

Kdy a s jakými soupeři odehrajete přátelské zápasy?

Teď v sobotu jedeme na turnaj do německého Hermsdorfu, 10. srpna hrajeme od 18 hodin ve Cvikově a poslední přípravné utkání před novou sezonou sehrajeme v Holanech od 18 hodin s Liběšicemi.

Co se týče změn v kádru, nastaly nějaké zásadní?

„Největším zásahem do sestavy odchod Jiřího Bečvaříka do Doks a Petr Lebduška se vrací zpět na českolipskou Lokomotivu. Samozřejmě, že jsme museli hledat za Jirku náhradu, a tak k nám přichází Leoš Zlatníček z Lokomotivy. Hledali jsme typologicky podobného hráče a jednoznačně jsme vsadili právě na Leoše, který má motivaci. Pevně věřím, že se mu bude dařit a dokáže nám, že jsme si vybrali správně. Ještě sháníme jednoho útočníka a v tuto chvíli probíhají jednání s Arsenalem o příchodu Petra Heinricha. Jak všichni víme, tak nový přestupní řád je hodně složitý a finančně náročný, proto doufám, že vše dobře dopadne a s Arsenalem najdeme společnou řeč.

Co bude hlavní prioritou vašeho týmu pro nadcházející soutěžní ročník?

To je hodně složitá otázka… Určitě bychom se chtěli pohybovat v horních patrech tabulky, ale jsme si moc dobře vědomi, že nás čeká zřejmě těžší ročník než ten předchozí, kdy jsme byli nováčkem a soupeři nás ještě neznali. Navíc přichází velká neznámá v podobě týmů z Mimoně a Jablonného v Podještědí, takže se necháme překvapit.