Bez Lukáše Kubeše a Aliho Osumanu nastoupili novoborští fotbalisté v neděli na půdě žhavého kandidáta na postup do třetí ligy nebojácně.

Brozany - Nový Bor 5:1

A pro domácí začalo utkání šokem. Stromecký už v úvodní minutě proběhl mezi obránci až před vápno. Gólman Vacho vyběhl a snažil se novoborského útočníka zastavit. Při vzájemném kontaktu se zblokovaný míč odrazil k Černému, který poslal balón do prázdné branky 0:1!

I Nový Bor však chyboval a po chybné malé domů byl u míče rychleji Cibulka než gólman Klouda a bylo srovnáno. Poté už se hrálo většinou na polovině hostů a ve 24. minutě mohl zajistit vedení domácím Šollar, ale ač sám před brankářem, vystřelil pouze do jeho náruče. Vše si však vynahradil o minutu později, kdy ideální uličkou vyslal do šance Bendu a brozanský kanonýr se po zranění poprvé na jaře trefil do „černého".

„Začátek byl pro nás z říše snů, což samozřejmě myslím ironicky. Po sérii hrubých chyb jsme prohrávali, ale naštěstí se nám podařilo vyrovnat a byli jsme lepším týmem. Zrychlili jsme hru, dali další branky a pak už bylo vše jasné," hodnotil střetnutí domácí kormidelník Přemysl Bičovský, který pak byl určitě spokojený s kanonádou svých svěřenců v úvodu druhé půle.

V 50. minutě si na perfektní centr France naskočil Benda a hlavou vstřelil třetí branku, o tři minuty později přišla rychlá akce, přihrávka Šollara na kterou si naběhl Verbíř a střelu pod břevno zvýšil na 4:1. A po hodině hry uzavřel skóre svou druhou trefou Cibulka.

„S výsledkem musím být spokojen, i když po páté brance jme měli další velké šance a hlavně si nepohlídali ofsajdové postavení. Je to škoda, každá branka má svou cenu," litoval domácí kormidelník.

Do střelecké listiny se mohli zapsat Šollar, Vacek i střídající Divecký a Písař, stav 5:1 se už ale nezměnil.

„Udělali jsme dvě okénka v obraně, ale také jsme hráli chvílemi zajímavý a útočný fotbal. Naši hru hodně ovlivnilo zranění a odstoupení Stromeckého, který byl velkým nebezpečím pro domácího brankáře," konstatoval sekretář FC Nový Bor Jiří Obrovský. „Na hřišti jsme měli čtyři hráče ve věku 18 let a k tomu všemu byla na naší straně velká bojovnost, což je výborné zjištění do budoucna."

Bor v příštím kole (2. května) hostí pražský Motorlet.

Branky: Cibulka 2, Benda 2, Verbíř - Černý. Rozhodčí: Duchoň, ŽK: 1:3. Diváků: 115. Poločas: 2:1.
Brozany: Vacho (87. Kunert) - Franc, Uka, Tupý, Vacek - Verbíř (75. Černý), Klimpl (62. Písař), Cibulka, Marič - Benda, Šollar.
Nový Bor: Klouda - Broschinský, Mach, Hauer - Tshakert, Třešňák, Lebruška, Černý - Prieložný, Kučera, Stromecký (52. Szabo).

Zbývající výsledky 23. kola divizní skupiny B:

Lovosice - Horní Měcholupy 1:0 (0:0)
LoKo Chomutov - Litol 4:1 (0:0)
Litoměřice - Krupka 4:1 (1:1)
Motorlet Praha - Nové Strašecí 0:1 (0:0)
Souš - Kladno 0:1 np (0:0)
Úvaly - Libiš 0:2 (0:2)
Neratovice - Žatec 4:0 (2:0)