Českolipští fotbalisté z šestého venkovního utkání opět nepřivezli vítězství, i když první poločas tomu nenasvědčoval. Vytvořili si řadu gólových příležitostí, které nevyužili.

TrenérLibor Macháčekk tomu řekl: „Je to další ztráta z venku, kdy jsme byli jasně lepší. Mohli jsme vést pět nula a nikdo nemohl říci ani slovo. Jenže jsme opět udělali individuální chyby, za které pykáme. Kdybychom dali na tři nula, tak je po utkání." V dresu Arsenalu nastoupili dva hráči z Liberce, záložník Mouhamadou Moustapha Ndiaye a útočník Sousa De Jesus Maicon. V dresu se též objevil po zranění Josef Štálík.

FC Písek - Arsenal Česká Lípa 2:2 (0:1)

První poločas patřil jednoznačně hostujícímu mužstvu, jenže z řady šancí využil jen jednu a to rozhodlo o konečném výsledku. V deváté minutě předvedla liberecká dvojice pěknou akci, Sousa poslal centr na Ndiaye, ten mířil do tyče. Poté Řehák přistrčil u postranní čáry míč Ndiayemu, ten přihrál Kučerovi, který z jedenácti metrů mířil vedle.

V devatenácté minutě se blýskl svým zákrokem domácí gólman Kučera, když konečky prstů vytáhl Ndiayeovu střelu z trestného kopu. O dvě minuty později vytvořil domácí brankář chybu, když váhal z odkopem a Ndiaye skluzem poslal míč mezi tři tyče 0:1.

Písek - Arsenal Česká Lípa 2:2 (0:1).V úvodu druhého poločasu byla Lípa ještě lepším mužstvem, podařilo se jí dát druhý gól, jehož autorem byl navrátivší se do hry Josef Štálík, jenž zužitkoval centr Sousy 0:2.

Potom se do šance dostal hostující Schön, jenže gólman Kučera jeho nebezpečnou střelu zlikvidoval. Písek se nevzdal a začal stupňovat agresivitu a tlak na českolipskou branku. V 64. minutě mohl snížit. Po centru Jendruščáka z trestného kopu tečoval míč Zušťák k Pivoňkovi, ten břichem poslal míč do tyče.

Rozhodly dvě individuální chyby

Domácí se dočkali prvního gólu po chybě Kučery ve středu pole, kdy přihrál Malému, ten přistrčil míč Zušťákovi, který křížnou střelou k tyči skóroval 1:2. Vyrovnání přišlo po další chybě českolipského hráče, tentokrát hříšníkem byl Bína, který u postranní čáry nezpracoval míč, ten se dostal k Malému a jeho křížný centr proletěl chumlem hráčů k tyči 2:2.

V závěru měli oba soupeři po jedné šanci. Nejprve Wágner obehrál na vápně Patku a gólman Bojčuk čaroval. Na druhé straně mohl o vítězství Lípy rozhodnout Bína, jenže gólman Kučera jeho nepříjemnou přízemní střelu lapil, a tak utkání skončilo remízou.

Vedoucí domácího mužstvaMilan Satrapapo duelu uvedl: „Já jsem viděl dva rozdílné poločasy. V prvním jsme byli trochu zakřiknutí, báli jsme se hrát a doplatili jsme na to. Ve druhém poločase jsme hru zlepšili a výsledek srovnali. Remíza je zasloužená."

Po delší době se do českolipského kádru vrátil Josef Štálík.Jaké měl z toho pocity? „Zatím mám dobré, hlavně z toho, že mi drží koleno, ale z výsledku rozhodně ne. Zbytečně jsme ztratili dva body. Soupeř nás potrestal za každou chybu. My máme pět nebo šest vyložených šancí a nedáme z toho nic. V příštích zápasech se na to musíme soustředit. Co se týče zdraví, tak doufám, že jsem vybral vše a budu se moci soustředit na fotbal."

Branky: 66. a 75. Malý - 21. Ndiaye, 52. Štálík. Rozhodčí: Váňa Josef. Vnuk, Svoboda. ŽK: 2:1. Diváků: 300.

Písek: Kučera - Pivoňka, Kubiš, Sajtl, Malý, Mašát, Wágner, Zušťák, Jendruščák, Huňa, Šlehofer (90. Basaraba). Trenér Jaroslav Kostka.

Arsenal Česká Lípa: Bojčuk - Bína, Patka, Štálík, Řehák - Bohata, Schön - Gibala (81. Kaňkovský), Kučera, Souza de Jesus Ndiaye (72. Beran).

Miroslav Dalík