Démoni jsou v tabulce (23 bodů) na deváté příčce, kde jim pouhý jeden bodík chybí na osmé místo, zaručující play-off.

"Chceme udělat všechno, co je v našich silách, abychom se do play-off dostali a pak mohli na palubovce v České Lípě přivítat jeden z nejslavnějších týmů historie českého futsalu," slíbil Deníku Jiří Šubrt, prezident FC Démoni.

K tomuto mezníku nemá českolipský oddíl daleko poté, co obral o záchranu hrající domácí třinecké "oceláře". 

Výhra České Lípy 3:2 se ale nerodila snadno.

Po bezbrankovém I. poločase šli do vedení hosté zásluhou Havrdy, dvě minuty před koncem zvýšil Šafář na 2:0 a už se zdálo, že je rozhodnuto. Domácí ale dvěma slepenými góly srovnali a bylo to 2:2.

„To byla hodně krutá sprcha," líčil infarktový závěr duelu českolipský trenér Karel Kruliš. „Hned po vyrovnávacím gólu Třince jsme si vzali oddechový čas, abychom se zklidnili. A ono to pomohlo."

Sedm sekund po zahájení hry totiž zasadil rozhodující úder Milan Bialek a radost České Lípy neznala mezí!

„Zápas nám ukázal, že jdeme dobrou cestou, i když někteří o nás říkají, že nejsme moc futsalové mužstvo. Jsem rád, že všem těm, kteří to o nás hlásají, jsme ukázali, že jsme jak futsalový, tak také obrovsky bojovný tým. Chci všem klukům, kteří s námi do Třince jeli, strašně moc poděkovat," dodal kouč Kruliš.

Domácí kormidelník Andrea Bucciol prohlásil: „Je obrovská škoda, že jsme tento tak důležitý mač prohráli. Jenže pokud budeme dělat takové chyby, které nedělají ani amatéři v městské lize, tak nemůžeme vyhrávat… Musíme pracovat dál, ve hře je ještě šest bodů a my se pokusíme všechny získat. Gratuluji České Lípě, byla neskutečně efektivní, a proto má důležité tři body."

Českolipští za necelé dva týdny (v pátek 24. března od 20 hodin) hostí pražskou Slavii a 31. března zajíždějí na palubovku Rádia Krokodýl Helas Brno.V té době již bude o účastnících play-off a sestupujících do 2. ligy rozhodnuto.

SKP Ocel Třinec - FC Démoni Česká Lípa 2:3 (0:0). Branky: 38. Blahut (Baron), 39. Blahut (Baron) - 28. Havrda (Bialek), 38. Šafář, 39. Bialek (Fichtner).

FC Démoni Česká Lípa: Kirov - Bejda, Šafář, Bažant, Žampa, Švec, Havrda, Bialek, Fichtner, Havlásek. Trenér Karel Kruliš.

Další výsledky 20. kola: Gardenline Litoměřice - FC Tango Hodonín 3:1, Rádio Krokodýl Helas Brno - Nejzbach Vysoké Mýto 3:3, AC Sparta Praha - SK Interobal Plzeň 2:3, FC Benago Zruč n. S. - Mados Hradec Králové 6:2, SK Slavia Praha - FC ERA-PACK Chrudim 2:6.