Vedení prvoligového klubu FC Démoni Česká Lípa během vánoční přestávky rozhodně nezahálelo.
Svědčí o tom aktuální příchod tří hráčských posil, které by měly obléknout českolipský dres již v pátek večer v prvním mistrovském utkání roku 2017 proti domácímu Nejzbachu z Vysokého Mýta.

„Vánoční pauza pro nás byla velice náročná v tom směru, že jsme s prezidentem klubu Jirkou Šubrtem usilovně jednali o posílení stávajícího hráčského kádru. Mohu vám teď hrdě říct, že se nám to povedlo," prozradil exkluzivně Českolipskému deníku kouč Karel Kruliš. „Pevně věřím, že hoši pomohou našemu okresnímu městu zachránit Chance futsal ligu i pro další ročník."

O jaké hráče konkrétně se jedná? Zde jsou jejich jména a vizitky!

VIKTOR ŽAMPA (ročník 1995)
Na podzim hostoval v litoměřickém Gardenline z pražské Slavie, která je jeho mateřským oddílem. „Pod silnou konkurencí Brazilců se nedostával do hry tak, jak si představoval, a proto po vzájemné dohodě všech zainteresovaných stran přichází k nám," vysvětlil Karel Kruliš. Prezident klubu Jiří Šubrt jej doplnil: „Viktor je vyloženě koncový hráč, a právě takového v našem týmu potřebujeme."

JAN ŠAFÁŘ (ročník 1990)
Přichází na hostování do České Lípy z pražského Chemcomexu. „Je to nadějný futsalista, který v podzimní části hostoval ve Spartě, ale tam, taktéž kvůli velkému přetlaku hráčů, nedostával tolik šancí. Proto jsme o něj projevili zájem a on souhlasil," konstatuje kormidelník Démonů.

MARKO KOSTIC (ročník 1991)
Jde o bulharského reprezentanta, kmenového hráče klubu Grand Pro Varna, odkud přichází na přestup. „Marko působil také v rumunské futsal lize za Dunarea Calarasi, který se pohyboval v horních patrech tabulky a v posledním ročníku obsadil třetí místo. Slibujeme si od něho futsalovou kvalitu," usmál se Karel Kruliš a přiznal, že mu jej doporučil gólman Milen Kirov.

„Hrát za Českou Lípu první ligu je pro mě velká čest, moc to pro mě znamená," svěřil se včera Deníku poté, co se dozvěděl, že obsadil čtvrté místo v anketě Nejlepší nováček Chance futsal ligy. „Děkuji trenéru Krulišovi a šéfovi klubu Šubrtovi za to, že mě angažovali a mají ke mně důvěru. Věřím, že se s novými kluky v týmu sehrajeme a opět budeme sbírat body," těší se brankář Kirova.

Českolipští jsou v tabulce po dvanácti odehraných zápasech se ziskem 11 bodů poslední, ovšem s minimální ztrátou na mužstva, která jsou před nimi. Šesté Vysoké Mýto má jen o sedm bodíků víc.

Sníží se bodový deficit Démonů už po pátečním večeru?