Za tři odehrané zápasy v krajském přeboru dali hráči Lípy pouze jeden gól a mají stejný bodový zisk. Touha po výhře byla u hostů větší.

Česká Lípa - Doksy 0:2 (0:1)

Doksy byly v úvodu aktivnější a do patnácté minuty nepustily Arsenal do žádné šance. Domácí se dostali do první zajímavé situaci, když Podroužek dostal přihrávku z vlastní poloviny, ale Kotyk v dokské brance byl u míče dřív. Další příležitost promarnil Ladra, jenž neproměnil ve 22. minutě samostatný průnik do šestnáctky hostů. Jeho ostrou střelu k tyči dobře vyhodnotil Kotyk.

Ve 23. minutě Štálík poslal bombu těsně vedle tyče. Ve 32. minutě po úniku zprava Kýček poslal na malé vápno výtečný centr volnému Jurčikovi, ovšem tomu chyběl klid a z šance nebylo nic. Na sklonku první půle vystřelil jedovku Brož, Kotyk vyrazil jeho ránu před sebe, ale nebyl nikdo na dorážku.

V úvodních minutách druhé části hry promarnil hostující Michal Vaňátko jasnou příležitost z malého čtverce.V 51.min. ukončil menší závar před vlastní brankou skvělým zákrokem gólman Chadraba.

O čtyři minuty později u hranice velkého vápna byl zprava faulován hostující Kukla, následný trestný kop poslal před Chadrabu Šimon, ale jeho střelu nasměroval hlavou na tyč a do vlastní branky obránce Petr Miller 0:1. Po rozehrání se dostal Michal Podroužek k ostrému centru z levé strany. Míč proletěl šestnáctkou bez zájmu domácích útočníků.

Běžela 61. minuta a po rychlém přechodu do útoku nezištně přihrál zleva Kýček do vápna nabíhajícímu Kuklovi a jeho střela placírkou k tyči Chadrabovy branky skončila druhým gólem hostujícího mužstva 0:2.

Dvacet minut před koncem měly Doksy územní převahu, ale domácí se snažili něco udělat s výsledkem, jenže jim stále chyběla finální přihrávka a povedená střela. Válek vystřelil z osmadvaceti metrů jen do tyče a Brož dorážku nezvládl. Od 80. minuty domácí přidali na tempu, častěji útočili a v 87. minutě měl na kopačkách gólovku Brož, avšak v poslední chvilce mu ji zmařil výborným obranným zákrokem Ondřej Picek. V 95. min. byl vyloučen domácí Josef Štálík po druhé žluté kartě, ale to nic nezměnilo na tom, že si Doksy po zásluze odvážejí z České Lípy tři mistrovské body.

Ohlasy po derby

Trenér České Lípy Martin Šimon: „Doksy vyhrály díky tomu, že proměnily gólové šance a byly důraznější v soubojích. My jsme neproměnili čtyři tutovky. Poločasové skóre bylo asi spravedlivé a pětiminutovka v druhé půli přinesla Doksům góly. Škoda vyloučení Pepy Štálíka. Věřím, že rozhodčí nebyl veden přímo zlým úmyslem."

Vedoucí českolipského týmu Josef Košta: „Co mám k tomu říct? V prvním poločase jsme hráli dobře a v tom druhém ty naše neproměněné šance…"

Martin Kotyk, gólman Doks: „Po těch našich dvou zápasech, kdy se nedařilo, jsem rád, že se nám dnes konečně povedlo vyhrát. Posledních dvacet minut byla Česká Lípa dobrá na balonu, ale my jsme si vítězství s přehledem uhájili."

Milan Bubla, trenér Doks: „Jsem šťastný za tři body. Klobouk dolů, kluci to dnes poctivě odmakali. Byli jsme lepší a vyhráli jsme zaslouženě."

Branky: 55. Müller (vlastní), 61. Kukla. Rozhodčí: Vrtal, ŽK: 3:1, ČK: 95. Štálík (Č. Lípa). Diváků: 150.
Česká Lípa: Chadraba - Štálík, Ladra, Müller, Válek, Vodrážka (68. Pažout), Podroužek (79. Chyna), Valta, Burian, Čonka (73. Karlík), Brož. Trenér: Martin Šimon.
Doksy: Kotyk - Picek, Vacek Jakub, Kukla (87. Švec), Kulha, Šesták (89. Šťastný), Šimon, Vaňátko Michal, Jurčik, Zoubek (60. Horčík), Kýček. Trenér Milan Bubla.

Skalice - Železný Brod 0:0

Oba soupeři na tom bodově byli shodně, a tak se dal očekávat tuhý boj. Zápas se hrál v neděli dopoledne a i přes některé příležitosti na obou stranách se nepodařilo vstřelit žádnou branku.

Rozhodčí: Kovářová, ŽK: 1:1. Diváků: 100.

Další zápasy krajského přeboru:

Košťálov - Hejnice 5:0 (3:0)
Branky: 19., 73. a 75. Cerman, 5. Janata, 22. Houžvička. Rozhodčí: Horáček, ŽK: 3:3. Diváků: 100.

Lomnice - Velké Hamry 3:3 (2:1)
Branky: 35. Gaubman, 45. a 63. Heřmanský - 18. Barcuch, 49. Miček, 66. Hlubuček. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 3:5. Diváků: 130.

Sedmihorky - Mšeno 2:0 (0:0)
Branky: 54. a 67. D. Škréta. Rozhodčí: Trdla, ŽK: 2:3. Diváků: 300.

Bozkov - Chrastava 2:4 (0:1)
Branky: 79. Holman z pen., 85. Bejda - 8. a 59. Bednář, 58. Sochor, 93. Štajner. Rozhodčí: Hnětynka, ŽK: 3:2. Diváků: 200.

Višňová - Frýdlant 2:2 (2:1)
Branky: 19. Melka, 32. Štrbák - 30. Plesar, 71. Coufal. Rozhodčí: J. Blaschke, ŽK: 3:4, ČK: 75. Cýrus (V). Diváků: 580.

TABULKA

KP Libereckého kraje.

Autor: Vladimír Černý