Povinné tři body zůstaly doma! To jistě hodně těší fanoušky, hráče i funkcionáře fotbalového klubu FC Nový Bor, který v sobotním domácím utkání 22. kola divizní skupiny C porazil celek SK Semily rozdílem tří gólů, a to 5:2.

Při pohledu na průběžnou tabulku této hodně vyrovnané skupiny se před samotným mačem mohlo zdát, že výhra domácích je povinností.

Jenže hosté, kteří po odhlášení týmu FK Litol (je automaticky prvním sestupujícím mužstvem), klesli na poslední příčku, předvedli solidní výkon a na stadionu ve městě sklářů byli dlouho dobu vyrovnaným soupeřem.

„Očekávali jsme, že to pro nás nebude žádná jarní procházka rozkvetlým sadem," uznal po duelu novoborský sekretář Jiří Obrovský, aniž by měl v úmyslu komentovat ono hodně chladné a deštivé počasí.

Nový Bor - Semily 5:2 (1:1)

Do vedení šli ve 14. minutě hosté poté, co se novoborskou obranou protáhl Lukáš Suk a zakončil přesně 0:1.

Domácím hráčům pak nějakou chvíli trvalo, než zařadili na vyšší rychlostní stupeň, ale ve 27. min. se dočkali zásluhou přesné trefy Jana Černého 1:1. Mladý hostující tým však neustále zlobil, čtyři minuty před pauzou musel kvůli zranění po kontaktu s Janem Broschinským hřiště opustit semilský Michal Hájek a poločas skončil smírně.

Také po obrátce pokračoval vyrovnaný boj. „Nemohli jsme se dostat do tempa," glosoval dění na hřišti trenér Vladimír Jeníček. Až po hodině hry využil hezkou přihrávku Petr Stromecký a Nový Bor se mohl radovat, protože otočil stav na 2:1.

A pět minut nato ten samý hráč zvýšil na dvoubrankový rozdíl! Jenže Semilské to nepoložilo a Martin Ježek dal v 69. minutě kontaktní branku na 3:2, což znovu přidalo na dramatičnosti! To již do hry vstoupil novic v dresu hostitelů Jordy Diakubama, jenž po čtyřech minutách svého pobytu na trávníku zužitkoval gólovou výzvu od Tomáše Janů a premiérovou trefou uklidnil spoluhráče i prokřehlé fanoušky 4:2.

Závěrečné minuty se nesly ve znamení snahy Semil, ovšem domácí celek další drama nepřipustil a tříbodovou výhru korunoval hlavičkující Ladislav Čurgali po rohovém kopu Zdeňka Pekaře!

Branky: 27. Černý, 60. a 65. Stromecký, 72. Diakubama, 88. Čurgali - 13. Suk, 69. Ježek. Rozhodčí: Kvaček, ŽK: 1:0. Diváků: 90.
Nový Bor: Blumentritt - Šimoník, Hauer (81. Devátý), Mach, Čurgali - Stromecký (67. Diakubama), Broschinský, Janů (81. Engelhart), Frömmel (62. Pekař), Kubeš (75. Hoke) - Černý. Trenér: Vladimír Jeníček, asistent trenéra: Milan Szabo.