Novoborští hráči přivítali v sobotu na domácím pažitu Tatran Rakovník, který měl ambice ve městě sklářů bodovat. To se mu povedlo – získal bod, jenže hostitelé mají dva!

Nový Bor – Rakovník 3:2 (2:1) po pen. 3:1

„Hlavním cílem je potvrdit vítězství z minulého kola nad Mosteckým FK a přesvědčit naše fotbalové příznivce, že předešlá porážka s nováčkem ze Štětí byla jen fotbalový omyl," předeslal před duelem sekretář novoborského klubu Jiří Obrovský.
Měl pravdu. Svěřenci kouče Vladimíra Jeníčka začali aktivně. V 17. minutě Stromecký prošel po pravé straně a vyzývavým centrem poslal míč před branku. Balónu se ujal Pekař, ale jeho hlavička skončila na tyči.
Za dvě minuty již udeřilo. Domácí předvedli kombinační akci, na jejíž konci byl rychlonohý Mach a bylo to zaslouženě 1:0!
Hosté přidali, i když měli velké štěstí, že své šance v gól nepřetavily Pekař a Mach. A minutu před půlí se radovali po zužitkovaném centu, který usměrnil Dolák – 1:1.
V tu chvíli by se mohlo zdát, že poločas skončí remízou, ovšem domácí borci hned po rozehrávce zaveleli k útoku a Jan Broschinský umístěnou střelou zvýšil na 2:1!
„Místo toho, abychom se díky důležitému gólu do šatny uklidnili, tak druhou půli jsme zahájili nesoustředěně," glosoval Jiří Obrovský.
Rakovník totiž začal aktivně a nebýt dvou zákroků gólmana D. Blumentritta, byl by dílčí stav nerozhodný. Ale stalo se: domácí obrana zahrála v šestnáctce rukou a sudí Plzák nařídil pokutový kop, který v 52. minutě bezpečně proměnil Verner – 2:2.
Po zbytek utkání se hrálo oboustranně aktivně a vyhrát mohla obě mužstva. Nestalo se, a tak ke slovu přišly penalty.
„Naši exekutoři se předvedli ve výborném stylu. Soupeř dokázal proměnit ze čtyř penalt pouze jednu, protože dvě střely vychytal Dan Blumentritt, jedna šla nad, takže k zisku druhého bodu v zápase nám stačilo proměnit tři pokutové kopy, což se povedlo," netajili radost novoborští funkcionáři.

Hostující trenér Pavel Mareš byl s bodem spokojený: „Byl to těžký zápas v těžkých podmínkách s ohledem na vysoké teploty. V prvním poločase jsme nehráli dobře. Dělali jsme zbytečné chyby a celkově nám defenzivní činnost vůbec nefungovala. Po přestávce už to bylo mnohem lepší. Jeden bod ale bereme."

Muži FC Nový Bor jedou na další mač v neděli 4. září na stadion Vojtěcha Zeithamla, kde hraje Sokol Hostouň, Rakovník hostí SK Kladno.
Branky: 19. Mach, 45. Broschinský – 44. Dolák, 52. Verner (pen.). Rozhodčí: Plzák, ŽK: 5:3. Diváků: 150.
Nový Bor: D. Blumentritt – Šimoník, Svoboda, Hauer, Mach, Devátý, Janů, Kubeš, Broschinský, Stromecký, Pekař (Hoke, Černý). Trenér: Vladimír Jeníček.