V předkole domácího poháru MOL Cupu se fotbalisté Doks utkali s Ostrou na domácím stadiónu.

Doksy - Ostrá 0:2 (0:0)

Prvních pět minut patřilo již tradičně domácím. Začali náporem, ale zapomněli na střelbu. Divizní hosté se dostali před brankáře Kotyka až v sedmé minutě a byla to hned nebezpečná akce se střelou, kterou Michal Vaňátko vytěsnil hlavou na roh.

Následovala další nebezpečná šance, se kterou si neporadil Vobořil, jenž z malého vápna překopl vysoko branku.

Hosté zůstávali na půlce domácích a ani po sérii rohových kopů se skóre neměnilo. Zásluhu na tom měla výborně hrající obrana Doks. Domácí hru vyrovnali, tlačili se před gólmana Kellera, ale zadní řady Ostré nepustily domácí borce do šestnáctky a ti byli nuceni střílet ze střední vzdálenosti.

V hostujícím týmu zahráli dobře Daniel Hudec i David Mařík, oba hoši menšího vzrůstu, ale velkým výkonem. Doksům se dařilo po půl hodině hru vyrovnat a diváci tleskali hře Michala Kulhy, jehož precizní obranná činnost a podpora útočných akcí svého mužstva byla téměř dokonalá.

Ve 36. min se dostal kanonýr Ostré Roman Herzán do tutovky, ale z deseti metrů trestuhodně vysoko překopl domácí branku. Domácí hráče několikrát podržel svými zákroky gólman Martin Kotyk a tak se šlo do kabin s bezbrankovým skóre.

Doksy - SK Ostrá 0:2.Zdroj: Martin Jurčik

Druhých pětačtyřicet minut začali hosté náporem a v 54. min poslal přesný centr přes celé vápno Ondřej Bejbl a kapitán Ostré Vobořil poslal hosty do vedení hlavou ke vzdálenější tyči – 0 : 1. V těchto minutách byli hosté lepším týmem a domácí obrana měla plné nohy práce.

Domácí se však rozehráli k dobrému výkonu. Velké starosti hostující defenzivě dělal svými úniky Jakub Šimon i Matěj Šimon. Dokští hoši předváděli pěkný fotbal a v 66. min poslal uličkou Michal Kulha do úniku Jakuba Šimona, jenže brankář hostí Martin Keller včas vyběhl na hranici šestnáctky a domácí šanci zlikvidoval.

S přibývajícími minutami hosté útočili do plných a domácí využívají každé možnosti pro rychlý protiútok s následným přečíslením bránícího soupeře. V této činnosti se dařilo Mirku Kuklovi i Jakubu Šimonovi, ale bez střeleckých pokusů.

V posledních minutách zápasu měli Doksy soupeře pod kontrolou, útočily po obou stranách a hráči Ostré podnikali brejky do oslabené domácí obrany. Dvě minuty před koncem utkání zlikvidoval Kotyk nájezd Josefa Petličky, aby v poslední minutě opět Petlička, jenž utekl bekům, obešel vyběhnuvšího Kotyka a pohodlně skóroval – 0 : 2.

Diváci tleskali předvedenému výkonu domácích, z jejichž řad odchází Dominik Šesták do Roudnice. V Doksech už nebude hrát ani Martin Toman, který odchází za prací a studiem za oceán.

Ohlasy

Trenér Doks Michael Šimek: „Byl to perfektní zápas a klukům musím poděkovat. Jediné co chybělo, že jsme nedali branku. Mohlo to být ještě zajímavější."

Folbrecht Hynek (as. trenéra): „Pro nás to byla obrovská zkušenost. Při troše štěstí to mohlo být jinak“.

Trenér Ostré Jiří Kafka: „Příští ročník se vracíme do B skupiny divize, protože tam spádově patříme. S hrou našich v prvním poločase jsem nebyl spokojen, hráli pěší fotbal a neproměnili nejméně dvě dobré šance. Druhá půle už byla lepší, ale pořád to byl slabý výkon. Doksy jsou typické mužstvo krajského přeboru, které hraje snaživě a spoléhají na brejky a standardky.“

Branky: 54. Vobořil Petr, 89. Petlička Josef. Rozhodčí: Haleš, ŽK: 2:1. Diváků: 250.
Sestava Doks: Kotyk Martin, Šimon Matěj, Vaňátko Michal, Šimon Jakub, Šťastný Pavel (81. Miler Stanislav), Šesták Dominik (75. Brodský Ondřej), Kulha Michal, Kukla Miroslav, Jakša Martin (59. Balík Lukáš), Vaňátko Martin, Picek Ondřej.
Sestava Ostré: Keller Martin, Bejbl Ondřej, Moudrý Tomáš, Scharf David, Petlička Josef, Vobořil Petr, Řezníček Jakub, Hudec Daniel (64. Dozorec Lukáš ), Kouba Martin, Mařík David (80. Dejl Lukáš), Herzán Roman (36. Kubec Daniel)

Vladimír Černý