K večernímu utkání přijely Doksy ve čtvrtek na umělou trávu do Nového Boru změřit síly s domácím divizním týmem. Hosté nakonec vyhráli 5:2. Domácí hráli tvrdý a rychlý fotbal, ale tentokrát důraznější hosté z Doks si odvezli celkem výrazný výsledek.

FC Nový Bor – TJ Doksy 2:5 (0:2)

V prvních pětadvaceti minutách bylo utkání vyrovnané a vyložené šance na svých kopačkách měli ve třinácté minutě Kýček, jenž poslal míč po kopu z rohu hlavou z malého vápna do náruče Blumentritta, a domácí Mach ve dvacáté, kdy pronikl středem do pokutového území, poslal prudkou střelu na Kotyka, ale ten stačil vytěsnit balón na tyč.

Ve 23. domácí gólman bravurně vyrazil na roh Kýčkovu bombu z hranice velkého vápna. Skóre se poprvé měnilo za čtyři minuty. Záleský poslal obloukem míč zprava na zadní tyč a Kýček ho dorazil do domácí sítě – 0:1.

O pět minut později poslal Rydval malou domů, Věchet vystihl úmysl domácího beka, zmocnil se balónu a lehce zavěsil na 0:2.
Poté si Novoborští vytvořili prostor pro několik střel, avšak ty létaly, byť jen těsně, vedle Kotykovy branky. Ke konci první půle byli hosté bojovnější a žádný míč pro ně nebyl ztracený.

V 50. minutě vybojoval Kýček u autové čáry balón, vystřelil na domácí branku, Blumentritt míč vyrazil na dobíhajícího Věcheta a ten se nemýlil – 0:3. Běžela 56. minuta a hostující obrana vyrobila chybu, toho využil rychlý Třešňák a snížil k tyči na 1:3.

Hezký moment přinesla 58. minuta, kdy Spilka lehce utekl dokským bekům, obloučkem přehodil vybíhajícího Kotyka, leč míč skončil na břevně. V těchto minutách hry si domácí borci vynutili větší převahu, zpřesnili přihrávky, byli na míči lepší, jenže z ojedinělého útoku našel přesnou přihrávkou Kýček hlavu Záleského a ten k zadní tyči zvýšil skóre už na 1:4.

Domácí se nevzdávali a bojovali dál. V 65. min.Lebruška poslal krásnou táhlou střelu ze třiceti metrů, ale Kotyk se štěstím ránu zlikvidoval. V 77. z hranice velkého vápna vystřelil Mach, jeden z obránců Doks míč tečoval a bylo to 2:4.

Sedm minut před koncem utekl rychlonohý Záleský domácí obraně a podél Blumentritta uzavřel skóre na konečných 2:5.

Ohlasy po utkání

Trenér Nového Boru Vladimír Jeníček: „V tomto přípravném zápase jsme si vyzkoušeli širší kádr. Udělali jsme hrubé chyby v obraně, dopadlo to, jak to dopadlo, výsledek není důležitý. Doksy posílily a na krajský přebor mají dobrý mančaft."

Kouč Doks Milan Bubla: „Dnes jsme začali mnohem lépe, kluky jsem upozornil, aby podrželi balón a drželi své rozestavení, aby nás soupeř nerozběhal. Bylo to vcelku vyrovnané utkání, ale my měli lepší ofenzívu než domácí."

Jiří Obrovský, sekretář FC Nový Bor: „Bohužel v našem mužstvu chybělo několik hráčů základního kádru, k tomu ještě po pár minutách musel pro svalové zranění odstoupit Honza Broschinský, a tak trenéři museli řešit problém několika náhradními variantami. To hodně ovlivnilo naší hru, která zejména v zadních řadách předváděla občas velké trhliny. Na druhé straně Doksy přijely a nastoupily k zápasu s velmi dobře organizovanou hrou."

Branky: 56. Třešňák, 77. Mach – 32. a 50. Věchet, 61. a 83. Záleský, 27. Kýček. Rozhodčí: Řeháček ml., Copko, Hej. ŽK: 1:0. Diváků: 30.
Sestava Nového Boru: Blumentritt – Šimoník, Hauer, Lebruška, Rydval, Kubeš, Broschinský, Mach, Prieložný, Moravec, Třešňák (Spilka, Vašíček, Tshakert. Trenér: Vladimír Jeníček.
Sestava Doks: Kotyk – Lorenc, Vágner, Vaňátko Michal, Vacek Jakub, Kolařík, Záleský, Švec Josef, Věchet, Vacek Ondřej, Kýček – Karas, Šimon Matěj. Trenér: Milan Bubla.

Vladimír Černý