Arsenal Česká Lípa podlehl Sedmihorkám a Skalice prohrála ve Velkých Hamrech. Naopak Doksy zdolaly Košťálov.

Doksy - Košťálov 2:1 (0:0)

Hosté měli z počátku platonickou převahu s několika nepřesnými střeleckými pokusy. Když domácí po deseti minutách hru vyrovnali a měli v útočné fázi více možností, nedokázali střelci z dobrých palebných pozic skórovat. Nejblíže měli k tomu Tomáš Konečný, Mirek Kukla i Ondřej Vacek.

O bezbrankový stav první části hry se také zasloužil výtečný hostující gólman Drahoslav Věrný a stopér Mirek Kosina st., který likvidoval většinu domácích akcí. Hosté útočili Klabanem, který ve spolupráci s Houžvičkou a Sádkem vytvářeli častěji nebezpečné akce před domácí brankou. Jejich problém byl ve střelbě.

Hned po přestávce prožili hráči Košťálova defenzivní dobrodružství. Ve 47. min z velkého závaru ve vápně Košťálova nedokázali skórovat Tomáš Konečný ani Jakub Šimon, aby o dvě minuty později ze stejné situace Doksy nevytěžily nic díky zákrokům gólmana Věrného.

V 55. min poprvé udeřilo. Při stálém tlaku domácích Ondřej Vacek důrazně vybojoval míč na hranici šestnáctky, našel uličkou Kuklu, jenž mazácky udělal kličku brankáři Věrnému a pohodlně dostal svůj tým do vedení 1:0. O tři minuty později rozhodčí citlivě posoudil přihrávku Vacka, jenž poslal míč za hostující obranu, útočník domácích byl v ofsajdovém postavení, hry se však nezúčastnil a zleva nabíhající Jakub Šimon přihrávku doběhl a nikým nebráněn skóroval podruhé 2:0.

Hosté si počkali na svou šanci do 66. minuty. Standardku zleva kopal Karel Janata, volil spíše přihrávku do vápna, ale balón nikdo ze sedmnácti hráčů ve vápně nezachytil a ten skončil v síti domácí branky 2:1.

Po této brance hosté z Košťálova vycítili šanci, zvýšili tempo a před Kotykem nebyla nouze o nebezpečné situace. Domácí, bojovností sobě vlastní a ukázněným výkonem, si také vytvářeli možnosti ke skórování, ale střelecky již neuspěli.

Ohlasy trenérů

Michael Šimek (Doksy): „Po dnešním výkonu hostů jsem překvapen, že jsou v tabulce poslední. Jejich gólman a stoper předvedli velmi kvalitní hru. My jsme byli v tomto utkání aktivnější a zaslouženě jsme vyhráli."

Ivo Jiříček (Košťálov): „Prohráli jsme proto, že jsme hlavně v rozehrávkách udělali mnoho chyb a pouštěli jsme soupeře do vyložených šancí. Nás podržel nestárnoucí gólman Věrný. V odloženém utkání a v posledním utkání se pokusíme o nemožné. Doksy mají kvalitní mužstvo."

Branky: 2. Šimon - 21. Kroupa, 31. Dvořák, 75. Petrlák. Rozhodčí: Špidlen - Šmíd, Řeháček st. ŽK: 1:2. ČK: 76. Kýček (Česká Lípa). Diváci: 62.
Česká Lípa: Chadraba - Štálík, Müller, Mpong, Karlík, Kýček, Valta, Šimon, Burian (69. Chyna), Ráž (58. Podroužek), Brož (58. Mígl). (Horák, Holub). Trenéři: Martin Šimon, Roman Ladra.
Sedmihorky: Martin Špína - S. Kodr, Marek, Petrlák, Kroupa (64. O. Kodr), Vaníček, Marcel Špína, Dvořák, Pařízek, Červinka, Mach (79. Holý). Trenér: Bohuslav Dvořák.

Česká Lípa - Sedmihorky 1:3 (1:2)

Trenéři České Lípy Martin Šimon a Roman Ladra museli oproti pohárovému duelu s Velkými Hamry udělat dvě změny v sestavě. Do hry totiž nemohl naskočit z důvodu zranění Marek Ladra a Tomáš Vodrážka odjel chytat bronz do Itálie. Místo nich se v základní sestavě objevili Jakub Šimon a Ondřej Ráž.

A byl to právě první jmenovaný, kdo již ve druhé minutě otevřel skóre. Dlouhý výkop Chadraby se snažil zkrotit Kýček, který následně vyhrál souboj s protihráčem a naservíroval míč do vápna úplně volnému Jakubu Šimonovi, jenž se mohl brankáře Špíny zeptat, kam to chce. Sedmihorky se rychle hnaly za vyrovnáním, Pařízek ale ve skluzu mířil vedle a Vaníčkův pokus sebral Chadraba.

Poté, co z přímého kopu minul Špínovu bránu Müller, udeřilo na druhé straně. Také druhý tým tabulky dostal šanci v podobě trestného kopu, k němuž se postavil Marek Kroupa a ukázkovou střelou si možná zadělal na problémy s ochránci zvířat, protože vymetl všechny pavučiny Chadrabovy klece.

O deset minut později už hosté vedli. Po rohovém kopu Pařízka zakončil přesně z malého vápna Patrik Dvořák. Ještě do poločasu mohli svěřenci trenéra Bohuslava Dvořáka zatížit konto domácích dalšími góly, ovšem s ránou Marcela Špíny i nebezpečnou jedovkou Červinky si Chadraba poradil.

V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky postupoval z úhlu na Špínu Kýček, ale volné místo u bližší tyče nenašel. Následně vyslal ze střední vzdálenosti zajímavou vlaštovku Dvořák a Chadraba měl co dělat, aby balon vyrazil na roh.

Českolipští si také vypracovali šance, Burian s Karlíkem ale netrefili prostor vymezený třemi tyčemi. V 75. minutě se hráči Sedmihorek radovali potřetí, z hranice pokutového území napřáhl Miroslav Petrlák, jenž upravil na 1:3 z pohledu České Lípy. Minutu nato se do nevinného souboje se Špínou dostal Kýček, jeho počin ohodnotil hlavní rozhodčí Špidlen druhou žlutou kartou a českolipský útočník tak musel opustit kolbiště.

Při odchodu ze hřiště odnesl Kýčkovu frustraci kbelík s vodou. Nutno však podotknout, že vyloučení bylo hodně přísné. Po tomto okamžiku vzplály emoce nejen na hřišti, ale i mezi střídačkami. Nic dalšího se už ve zbytku střetnutí nestalo, a tak si Sedmihorky po vítězství 3:1 odvezly plný počet bodů.

Ohlas trenéra

Martin Šimon (Česká Lípa): „První minuty se pro nás vyvíjely dobře, protože se nám povedl rychlý protiútok, který po přihrávce Dana Kýčka zakončil Kuba Šimon. Další průběh utkání byl vyrovnaný a ačkoliv se jindy k rozhodčím nevyjadřuji, tak si myslím, že tentokrát to sudí moc nezvládl, i když prakticky o nic nešlo. Soupeř byl ale velice kvalitní, na nás se podepsal pohárový duel, protože jsme neměli k dispozici všechny hráče. Navíc je chytali křeče, protože toho měli opravdu dost. Dan Kýček sice dostal dvě žluté karty, ale ani jeden faul nebyl. Byl to pro nás docela smolný zápas, ale musím říct, že kluky obdivuji za to, jak se k tomu postavili, protože to bylo pro ně hodně náročné a chci jim za to poděkovat."

Branky: 55. Kukla, 58. Šimon J. - 66. Janata. Rozhodčí: Horák. Diváků: 100.
Doksy: Kotyk - Vaňátko Martin (88. Švec Josef), Vaňátko Michal (68. Šťastný), Šesták Dominik, Kulha, Šimon Jakub, Kukla, Picek, Konečný (71. Horčík Michal), Vacek Ondřej, Šimon Matěj. Trenér: Michael Šimek.

Další zápasy krajského přeboru:

Velké Hamry - Skalice 4:0 (4:0)
Branky: 10. Matocha Pavel, 36. Hlubuček Josef, 37. Mihálik Matěj, 40. Kováčik Tomáš. Rozhodčí: Paulus, ŽK: 0:2. Diváků: 150.

Mšeno - Frýdlant 1:2 (0:0)
Branky: 75. Pešat - 46. Lode, 59. Drobný. Rozhodčí: Havel, ŽK: 1:2. Diváků: 55.

Chrastava - Hejnice 17:2 (7:1)
Branky: 11., 34., 37., 61., 69. a 89. Beneš, 4., 25., 52., 55. a 71. Kouba, 46. a 81. M. Rozmajzl, 16. Řezka, 40. P. Rozmajzl, 50. Sochor, 67. Uzel - 44. D. Neumann, 85. Jar. Kouba. Rozhodčí: Halama, bez karet. Diváků: 500.

Višňová - Železný Brod 0:1 (0:0)
Branka: 53. Kotlár. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 2:0. Diváků: 60.

Lomnice - Bozkov 3:3 (3:0)
Branky: 29., 31. a 38. Drahoňovský - 59. Liďák, 70. Lakatoš, 82. Červený. Rozhodčí: J. Blaschke, ŽK: 2:4, ČK: 85. Mazánek (B). Diváků: 120.

TABULKA

KP Libereckého kraje.

Vladimír Černý, Michal Šandor