Prochladlá novoborská hala přivítala v sobotu tři sousední týmy ze středu tabulky 2. florbalové ligy. FBC Česká Lípa se jako domácí a pořadatelský tým utkal s celky, které ho následovaly v průběžném pořadí - FBC Liberec „B“ a FBK Campus Jablonec nad Nisou.

FBC Česká Lípa A - FBC Liberec B 2:2 (0:1, 0:1, 2:0)
Hráči obou týmů měli na začátku utkání pár menších šancí, ale v pozvolnějším tempu se spíše jen oťukávali. Zápal do hry přinesla až 9. minuta, kdy dostal hosty do vedení odchovanec českolipského florbalu Filip Hanžl, který nyní bojuje i o místo v sestavě libereckého A týmu. Gólman Knapčík měl zakrytý výhled a Hanžl střelou z poloviny hřiště využil libereckou přesilovku - 0:1. Ke konci třetiny dvakrát chybovala domácí obrana, ale soupeř samostatné úniky neproměnil.
Ve 25. minutě se opět domácím připomněl Hanžl a střelou z velkého brankoviště skrz nohy gólmana podruhé skóroval. Domácím se ve třetí třetině povedlo srovnat stav utkání. Nejprve snížil na 1:2 Radek Novotný, když tečoval střelu Kamila Gembece. Několik minut poté se v přesilové hře prosadil Petr Procházka a vyrovnal na 2:2. Dvě minuty před koncem zápasu mohli domácí dokonce zvrátit výsledek utkání na svou stranu. V přesilové hře třikrát nebezpečně vystřelili na soupeřovu branku, ale gól už nepadl.

FBC Č. Lípa A - 1. FBK Campus Jablonec n. Nisou 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Po vyrovnaném úvodu první třetiny, kdy jen málokterá střela mířila mezi tyče, šla v 11. minutě do vedení Česká Lípa. Ve skrumáži před soupeřovou brankou dostal míček na čepel Lukáš Verner, zachoval chladnou hlavu a kličkou kolem sedícího brankáře dal první gól - 1:0. Jablonec se do šancí prakticky nedostával, důsledně se vracející obrana domácích umožňovala soupeři jen ojedinělé střely z uctivé vzdálenosti. Ani konec třetiny, kdy byl po zbytečně tvrdém faulu u hrazení vyloučen Verner, neznamenal pro defenzívu Českolipských žádné nebezpečí. Naopak, na druhé straně hřiště byl v gólové příležitosti faulován Procházka, ale následující standardní situace změnu skóre nepřinesla.
Do druhé patnáctiminutovky nastoupili domácí s jasně stanoveným cílem - bránit nejtěsnější vedení. Jablonec měl jasnou převahu, ale gól z ní vytěžit nedokázal. Nejblíže k vyrovnání měl v 19. minutě, kdy poskakující míček vyškrábl až z brankové čáry domácí gólman Knapčík. Česká Lípa vyrážela pouze k ojedinělým brejkům, ale i tak dokázala soupeře potrápit. Ve 24. minutě dostal přesnou přihrávku do běhu Jeřábek a pohotově z deseti metrů vystřelil - 2:0.
V závěrečném dějství se hra opět vyrovnala a stav utkání zůstal dlouho nezměněn. Až ve 37. minutě se mohli opět radovat hráči České Lípy. Po chytře rozehrané standardní situaci se dostal k míčku nikým nehlídaný Jedlička a střelou pod padajícího brankaře zvýšil na 3:0. Bylo rozhodnuto. Uklidnění domácí po zbytek zápasu kontrolovali hru. Klid v jejich řadách narušil Jablonec jen v 44. minutě, kdy prudkou střelu ze střední vzdálenosti stihl Knapčík pouze tečovat a hosté tak snížili na konečných 3:1.
Štěpán Motejzík (trenér FBC Česká Lípa): „Oba dva zápasy jsme hráli to, co jsme chtěli. Kluci plnili dobře pokyny a hráli ze zajištěné obrany. Škoda, že se nám dnešní zápasy kryly s utkáním juniorů v Rokycanech a nemohli jsme některými tým doplnit. Kdybychom měli postaveny tři útoky, tak bychom Liberec fyzicky přehráli. Oni dali dva šťastné góly, ale naštěstí se nám povedlo vyrovnat. V utkání s Jabloncem jsme přesně věděli, co budou hrát a k ničemu jsme je nepustili. Jen škoda, že jsme neproměnili o pár šancí více.“