Krajská fotbalová I. A třída přinesla pro trio zástupců českolipského okresu celkem čtyři body.
Stráž pod Ralskem s řadou dorostenců v sestavě neměla šanci proti rezervě Pěnčína–Turnova, Cvikov remizoval s Velkými Hamry a Nový Oldřichov naplno bodoval s domácí Novou Vsí.
Pěnčín-Turnov B – Stráž p. R. 7:0 (2:0)
Domácí začali od podlahy a ve 4. minutě udeřili poprvé. To pas J. Bárty využil Kulhánek. Hosté zahrozili ve 13. minutě, kdy Žeňka po Serdelově centru těsně minul tyč Horáčkovy svatyně. Před poločasem po akci Kulhánka zvýšil Bláha, ale to hráli již Pěnčínští v oslabení, neboť byl ve 38. minutě vyloučen Žďárský. Ve druhé půli to však nemělo na jejich hru vliv, protože Svoboda zužitkoval penaltu za faul na Kulhánka a krátce nato Kulhánek dal na 4:0. Po několika minutách se kopala další penalta. Tentokrát ji proměnil faulovaný Kulhánek - 5:0. S chutí hrající domácí kanonýr byl k neudržení a po individuální akci zamířil přesně počtvrté. V 84. pálil Votoček a Ondrákem vyražený míč usměrnil za jeho záda Fiala – 7:0. Chyběli nám Hnízdil, který je na dovolené, Černý byl na vojenském cvičení, Wurdák a Jurka jsou zranění a kvarteto Vinš, Novák, Valeš, Žampach si odpykává disciplinární tresty,“ uvedl strážský funkcionář Ladislav Poncar.
Branky: 4., 63., 67. z pen. a 74. Kulhánek, 43. Bláha, 60. z pen. Svoboda, 84. Fiala. Rozhodčí: Hofman, ŽK: 3:3, ČK: 38. Žďárský (P-T). Diváků: 120. Stráž: Ondrák – Šindelář J., Vinš Jakub, Kaňkovský, Jemelka, Žeňka, Věchet, Pošva (Hepil), Serdel (Olbrich), Roll (Šindelář M.), Černý A. Trenér Josef Vinš.
Nová Ves - Nový Oldřichov 0:2 (0:1)
Hosté se po nedůrazu bránícího hráče dostali do šance, kterou bombou využili již v 5. minutě. Z domácích měl příležitost skórovat pouze Řezka, ale mířil těsně vedle. Před poločasem byl vyloučen domácí Pošmourný a N. Ves v deseti šance neměla. Po změně stran byl v dobré pozici domácí Bartůněk, jenže pálil těsně mimo. To bylo ze strany oslabených domácích vše, navíc byl vyloučen druhý hráč. Hosté pak do rozklížené obrany přidali druhý gól. N. Ves tak druhý zápas vyšla střelecky naprázdno.
Branky: 5. Soukup, 77. Kubáň. Rozhodčí: Kafka, ŽK: 3:4, ČK: 39. Pošmourný, 52. Štol (oba NV). Diváků: 50. ⋌(ci)
Velké Hamry – Cvikov 1:1 (0:1)
Cvikovský celek přijel s cílem sebrat domácím body. Utkání mělo od začátku velmi rychlé tempo a domácí gólman Blahna musel předvést několik skvělých zákroků, aby udržel čisté skóre. V desáté minutě si cvikovský Stehlík narazil míč s Kubějem, ten odcentroval na pravou stranu, kde nabíhal Kotek, který po vyhraném vzdušném souboji hlavičkoval k protější tyči. Výstavní „robinsonádou“ Blahna vytěsnil míč mimo tyče. O necelých deset minut později se po vydařené přihrávce Smetáka uvolnil Bobelák, který střelou z hranice velkého vápna mohl posunout svůj celek do vedení, ale domácí gólman byl opět připraven. Pak už se na domácí hnal jeden útok za druhým, ale na trávníku zněla obehraná písnička v podobě mizerné efektivity v koncovce cvikovského celku. Zlom přišel až po pětatřiceti minutách hry. Po faulu na Smetáka uprostřed hřiště rozehrával cvikovský kapitán Rudínský přímý kop, který stačili domácí ještě odvrátit, k odraženému míči se ale dostal Kuběj a nekompromisní ranou uklidil míč za záda doposud bezchybného Blahny. Domácí obdržená branka nabudila a snažili se nepříznivý výsledek 0:1 do konce první půle ještě upravit. Největší příležitost k tomu měl Lejsek, který z přímého kopu přízemní střelou ohrozil Machačného branku. Cvikovský gólman však byl připraven a střelecký pokus skončil na jeho rukavicích.
Do druhé půle vstoupili o mnoho lépe domácí, výrazně přitvrdili a dostávali se více do zakončení. Naopak Cvikovští jako by po vstřeleném gólu usnuli na vavřínech a předváděli pasivní hru. Několik brejkových situací, ve kterých se střídavě objevili Kuběj se Stehlíkem, zastavil praporek pomezního značící postavení mimo hru. Kaňku na zápise vyrobil hlavní sudí, který sice neviděl, že Stehlík byl třikrát po sobě hrubě faulován, ale zato slyšel následnou reakci cvikovského útočníka, kterou odměnil červenou kartou. Hosté tak dohrávali 15 minut v deseti. Velké Hamry ucítily šanci a soupeře doslova mačkaly. Odvracet nápor se jim dařilo 13 minut. Dvě minuty před koncem zápasu se po velkém závaru objevil nikým nehlídaný Kulhánek a přesnou hlavičkou odvrátil porážku svého celku – 1:1.
Branky: 88. Kulhánek – 36. Kuběj. Rozhodčí Štuk. ŽK 2:2, ČK Stehlík (Cvikov). Diváků 60.

Další zprávy z regionu najdete zde