Jako při mariáši si mohlo připadat pět desítek diváků v Novém Oldřichově při utkání domácí Jiskry s Dětřichovem. Rozhodčí Bým totiž během 90 minut udělil celkem 18 karet. Z vítězství se ale radovali hostitelé.
N. Oldřichov–Dětřichov 3:2 (1:1)
Domácí se do utkání vrhli s velkou vervou, Sysel hned v první minutě hlavičkoval nad. A už ve 3. se domácí radovali. Soukup z přímého kopu ze vzdálenosti 20 metrů se trefil po zemi k pravé tyči. – 1:0.
Za další minuty ten samý hráč vybojoval míč u rohového praporku, postupoval sám na brankáře, ale jeho svatyni minul. Na dvougólový rozdíl mohl zvýšit Hlavinka, jehož projektil gólman stačil vytlačit na roh, po něm dvakrát nezamířil přesně Soukup. Sedm minut před pauzou bylo srovnáno. Na přetažený centr z levé strany si naběhl k vzdálenější tyči Netolický – 1:1.
„Do druhého poločasu jsme šli s cílem zápas rozhodnout. Ale ani soupeř se nevzdával a zejména agilní Kareš byl nebezpečný,“ uznal kvalitu Dětřichova kouč Jiří Obrovský. Těžký a místy rozbahněný terén komplikoval snahu oběma soupeřům, ani jeden nechtěl vyrobit osudovou chybu. Nakonec ji udělali hosté. V 66. minutě si bojovný Pícha naběhl z levé strany na dlouhý pas do soupeřovy šestnáctky, gólman na míč nedosáhl a musel domácího útočníka faulovat. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Satrapa a v Oldřichově mohlo být veseleji – 2:1. Hosté zatlačili Jiskru do defenzivy, ale kromě dvou standardek, které skončily nad, nic nevytěžili. V 74. min. byli vyloučeni Hlavinka (simulování) a Tomášek (kritika rozhodčího) a za 4 minuty odpískal rozhodčí Bým faul proti domácím. A Kareš z hranice velkého čtverce přízemní ranou nedal Blažkovi šanci – 2:2.
Když už se zdálo, že se body rozdělí, přikolonilo se štěstí na domácí stranu. Střídající Vlček u rohového praporku vybojoval trestný kop. Soukup zatočil míč na malé vápno, kde jej brankář vyrazil do těla spoluhráče a Záruba na brankové čáře dotlačil balon do sítě– 3:2!
Rozhodčí Bým. ŽK 8:8, ČK 1:1.
N. Oldřichov: Blažek – Sysel, Seidl, Záruba, Šnajdrvind – Lehký, Soukup, Satrapa, Hlavinka – Stromecký , Pícha (75. Vlček).

Další zprávy z regionu najdete zde