Dva přípravné zapasy v jeden den čekají zítra na fotbalisty divizního FC Nový Bor.
Zítra od 11 hodin hostí v rámci úvodního kola Zimní ligy Jakub Cup mužstvo Hlavice a tři hodiny poté, od 14.00, svedou svěřenci trenéra Pavla Hradiského prestižní souboj s týmem FK Česká Lípa. Obě utkání se odehrají na umělé trávě.
„Do přípravy, kterou jsme zahájili v úterý, se zapojilo zhruba 24 hráčů, tedy včetně těch, kteří na podzim hostovali v různých klubech. Chceme, aby si zahráli všichni, a proto jsme se rozhodli pro dvě utkání v jeden den,“ řekl Deníku sekretář FC Nový Bor Jiří Obrovský.
Z fotbalistů, kteří se v tomto týdnu zapojili do přípravy, to byli jmenovitě například Šesták, Moučka, Kudláček, Šturma, Krasnický, Petr Novotný, Kovařík či Lukáš Kuběj, jenž souhlas k absolvování zimní průpravy v týmu z města sklářů dostal od svého mateřského klubu FK Cvikov. Tréninkové dávky s novoborským kádrem však polykali ještě v úterý a ve středu také Silný a Šafář, přestože oba by měli odejít do České Lípy. „Zatím ale stále trénují u nás,“ potvrdil Jiří Obrovský.
Zimní ligy Jakub Cup se letos zúčastní šest týmů: FC Nový Bor, Varnsdorf, Liberec B, Jablonec B, Hlavice a Dobrovice. Hrát se bude systémem každý s každým dvakrát, a to „doma“ a „venku“.

Další zprávy z regionu najdete zde