Jaké jsou cíle a záměry fotbalového klubu FC Nový Bor pro nadcházející období? Neskončí ve městě sklářů divizní soutěž?
To všechno a ještě mnohem víc řešili členové výkonného výbor na svém pravidelné zasedání, kterého se zúčastnil i nový trenér divizního mužstva Pavel Hradiský.
„Pozvali jsme si ho proto, abychom vyslechli jeho záměry a plány pro zimní přípravu i jarní sezonu a pak jej definitivně v trenérské funkci potvrdili,“ uvedl sekretář Jiří Obrovský.

Áčko má čtyři tréninky týdně

Sám trenér Pavel Hradiský sdělil, že divizní mužstvo bude trénovat 4x týdně. „Využijeme naší umělou trávu, posilovnu a jednou za dva týdny zpestříme zimní přípravu spinningem. Chybět samozřejmě nebudou ani přípravná utkání v rámci Zimní ligy – Jakub Cup,“ sdělil Deníku Pavel Hradiský.
Jiří Obrovský zároveň potvrdil odchod některých hráčů do FK Č. Lípa (Silný, Šafář, Buryánek). „Zároveň připravujeme doplnění kádru mužstva o nové hráče z Liberce či z Jablonce. V jednání je například příchod jabloneckého Donáta,“ potvrdil Jiří Obrovský.
Jak novoborský sekretář dále řekl, do přípravy budou zařazeni i někteří domácí dorostenci. „Budou využíváni do zápasů jak za dorost, tak také v divizním mužstvu. Na tom se dohodl trenér Hradiský s trenérem dorostu Suchopárkem,“ doplnil.

Věří v lepší umístění

Zimní příprava divizního týmu vyvrcholí posledním přípravným duelem s Hlavicí 8. března, týden nato ho čeká ostrý jarní start do mistrovských odvet, kde svěřenci P. Hradiského nastoupí od 14.30 hodin na hřišti Sokola Libiš. „Věříme, že trenér Hradiský a jeho asistenti Jeník a Vokál naplní předvánoční slova ing. Jakoubka o konečném účtování divizního jara, kde dosáhnou lepšího umístění než bylo 7. místo po podzimu,“ poznamenal J. Obrovský.
Pavel Hradiský k tomu řekl: „Dopředu slíbit nic nemohu, ale rozhodně se o to pokusíme. I já věřím, že kádr bude dostatečně kvalitní na to, abychom jaro hodnotili jako úspěšné.“

Přípravu začali i mládežníci

Vedení fotbalového klubu potvrdilo i termíny zahájení zimní přípravy mládežnických družstev. „Všechny žákovské týmy v tomto týdnu přípravu zahájili, starší přípravka B navíc plánuje zimní soustředění na Šumavě. Dorostenci budou trénovat třikrát týdně a od 19. ledna se zúčastní našeho zimního turnaje Jakub Cup.“ Zde se novoborští dorostenci postupně střetnou s Jestřebím, Tuhání, Františkovem, Kamenickým Šenovem, Dubicí, dorostem České Lípy, Stružnicí a Novým Oldřichovem. „Stále ještě hledáme desátého účastníka, aby počet týmů byl sudý,“ přiznal sekretář Obrovský.

Sponzor skončí, divizní fotbal ne

Stěžejní informací od výkonného výboru bylo, že novoborský fotbalový klub k 30. červnu opouští jeden z jeho největších sponzorů, firma JAKUB.
„To ovšem neznamená, že se obě strany rozcházejí nesmiřitelně. Nějaký vztah firmy k Novém Boru bude trvat, zejména pan Jakoubek starší bude ve své činnosti v našem oddíle pokračovat,“ objasnil situaci Jiří Obrovský.
Na otázku, zda s odchodem firmy JAKUB nenastane situace, že se mužstvo FC Nový Bor od nového ročníku nebude moci přihlásit do divizní soutěže, sekretář Obrovský odpověděl: „Děláme všechny kroky a všechna nutná opatření, aby k tomu nedošlo. A je potřeba na tomto místě zdůraznit, že se již celá řada z těchto věcí podařila naplnit. Takže můžeme konstatovat jediné: v ročníku 2008 – 2009 se náš klub opět přihlásí do soutěží řízených ČMFS, což znamená, že se i od podzimu bude hrát v Novém Boru divize.“
Na závěr novoborský sekretář Obrovský dodal: „Rádi pozveme mezi sebe lidi – sportovce, kteří mají zájem a chuť pozvednout náš fotbal opět o něco výš, a to jak v mládežnických kategoriích, tak v mužstvu dospělých.
Naší společnou snahou je docílit ještě lepších výsledků, zvýšit kredit novoborského fotbalu v blízkém okolí a dobře reprezentovat naše město Nový Bor z pod Lužických hor.“

Další zprávy z regionu najdete zde