Šest bodů ze čtyř utkání na turnaji v Děčíně zatím nasbírali fotbalisté SK Skalice, kteří se připravují na jarní odvety v krajském přeboru pod staronovým trenérem Vladimírem Jeníčkem.
„Zatím mohu být spokojen. Myslel jsem si, že to bude horší,“ má kouč na mysli tréninkovou morálku hráčů. „Samozřejmě, že kluci mají svá zaměstnání, a proto ne vždycky je jejich účast stoprocentní, ale s tím musí trenér počítat.“
Skalice se na děčínském turnaji dosud utkala s Jílovým (3:2), Modrou (1:4), dorostem Teplic (2:1) a domácím Řezuzem (1:3).
„Na úvod těžcí a kvalitní soupeři, ale i přesto jsme proti nim vyloženě nepropadli. Až na střetnutí s Modrou šlo o vyrovnané souboje,“ konstatuje Vladimír Jeníček.
Do turnajových zápasů se zapojili téměř všichni fotbalisté, kteří odehráli podzimní část, včetně Šturmy, Fleka a Baťky z N. Boru. „Zdeněk Baťka
se připravuje s divizním mužstvem a při našich utkáních je to na něm hodně znát. Patří k výrazným oporám,“ podotýká skalický lodivod a dodává, že pro jaro chce mít k dispozici 16 – 17 lidí.
„Důležitá pro psychiku budou první čtyři kola, ta nám ukáží, na co máme. Cílem je jednoznačně záchrana, ale já už teď pevně věřím, že tohle mužstvo má minimálně na střed tabulky,“ říká na závěr Vladimír Jeníček.
Zítra hraje Skalice v Děčíně s místním Juniorem.