První kolo krajského poháru Jizerských pekáren svedlo v sobotu na novoborskou umělou trávu nevyrovnané soupeře. Účastníka 1.B třídy Bukovany čekal soupeř bojující o dvě soutěže výše: FK Česká Lípa.

Česká Lípa - Bukovany 7:0 (3:0)
První celek Krajského přeboru nastoupil k zápasu v silné sestavě včetně své „černé perly“ Aliho Osumanu. Poslední dobou často diskutovaná ghanská posila Českolipských však v utkání nijak nezazářila. Kromě gólu, kterým Osumanu završil tříbrankové vedení svého týmu, se nedokázal výrazněji prosazovat. „Ali měl strach, aby nedostal od soupeře nakopáno,“ ospravedlňoval po zápase jeho liknavost trenér Šimek. „V mistrákách svou střeleckou formu, kterou v přípravě měl, určitě prodá,“ dodal.
Utkání mělo jasného favorita a nutno říci, že ten svou úlohu bezezbytku naplnil. Hráči České Lípy, formálně vedení jako domácí, soupeře rychle napadali, v osobních soubojích byli důraznější a většinu zápasu drželi Bukovanské na jejich polovině. V první půli vynikal výkonem nad spoluhráči zejména Buryánek, který také dvěma hezkými góly otevřel skóre utkání. Nejprve dostal na velkém vápně od bukovanské obrany hodně prostoru a času k zakončení placírkou a o pár minut později zaskočil gólmana Michla vysokým obloučkem, který se snesl na vzdálenější tyč, od níž se odrazil do sítě.
Za stavu 2:0 měli jednu z mála šancí také hosté. Jan Ujka unikl za domácí obranu, obstřelil gólmana Dvořáka, ale míč skončil jen těsně vedle branky. Česká Lípa dobře roztahovala hru do stran a rychlými přihrávkami nabíhajícím hráčům využívala volného prostoru k přesunu do útoku. Do změny stran měla ještě řadu šancí, ale ujala se jen jediná tečovaná střela Osumanu z 10 metrů – 3:0.
Ani po přestávce nepřestala Česká Lípa tlačit na pilu. V 53. minutě si na centr z rohového kopu naskočil nikým nekrytý Hapiak a pohodlně zvýšil hlavou vedení na rozdíl čtyř gólů. Bukovany se při pomýšlení na přechod do útoku musely chtě nechtě opírat neustále o obrannou činnost, a tak není divu, že jim právě v defenzivních řadách ubývalo sil. Zadní hráči Bukovan museli do konce zápasu ještě třikrát bezmocně sledovat, jak rychle kombinující českolipští útočníci gólově zakončují. Česká Lípa porazila v prvním zápase pekárenského poháru Bukovany vysoko 7:0.
Branky: 9. a 17. Buriánek, 32. Osumanu, 53. Hapiak, 57. a 68. Rašín, 60. Pohůrský. Rozhodčí: Hybler – Tykva, Karel; 70 diváků.
Ohlasy trenérů:
Michael Šimek (FK Česká Lípa): „Dokud měl soupeř síly, tak se celkem snažil. Je ale fakt, že jsme za půl hodiny vedli 3:0 a tím jsme zápas rozhodli. Pak už to byla jen otázka toho, kolik jim dáme branek nebo jak skóre naroste. Co se týče skóre, tak jsem spokojený, se hrou to nebylo ještě úplně ono. Každopádně mě mrzí zranění Kolegara, který má něco s postraními vazy. Uvidíme, jestli vůbec bude moct příští týden hrát.“
Jakub Ujka (Bukovany): „Bylo to jednoznačné utkání. My jsme spokojení, že jsme si v přípravě zahráli s kvalitním soupeřem, který nám ukázal, jak se má fotbal hrát. Rozdíl 2 tříd byl znát. Bylo otázkou, kdy dostaneme první 2, 3 góly… a ty jsme bohužel dostali brzo. Je taky škoda, že jsme nedali čestnej gól.“
FK Česká Lípa: Dvořák – Rataj, Barták, Habřák, Benc, Rašín, Silný, Pohorský, Buryánek, Osamanu, Kolegar (Čonka, Řezáč).
Bukovany: Michl – Samek, Hovorka, Adámek, Jeřábek – Krok, Trýl, Ujka, Bárta – Sedlák, Jindra (Michl, Vetešník, Svoboda).