První přátelský zápas na domácím trávníku sehrál Arsenal proti Českému Dubu, nováčkovi divize. Sto dvacet diváků vidělo celkem šest branek, Českolipští vyhráli 4:2.

Do zápasu nenastoupil útočník Radim Věchet, jenž laboruje s naraženým malíčkem u nohy. „Raději jsme ho ještě nechali odpočívat, ale v neděli už by měl být k dispozici,“ řekl pro Deník vedoucí mužstva Josef Košta

Arsenal Č. Lípa – Podještědský Český Dub 4:2 (2:1)

Domácí se na svého soupeře vrhli, jak se patří. V 5. minutě prošel Šafář mezi třemi obránci hostů, brankář Koudelka vytěsnil jeho pokus na roh. Poté centroval Kubeš, naneštěstí pro Lípu nedosáhl na míč Podolský.

Arsenal měl více ze hry, Vrabec zahrával rohový kop a Podolský hlavičkoval jen těsně nad Koudelkovu svatyni. Po pěkné přihrávce Kubeše střílel nebezpečně Breite, Koudelka vyřešil situaci parádní robinsonádou. Pak o sobě dali vědět také Dubští, do šance se dostal Bernát, zůstalo však jen u pokusu.

Následně zavezl Vrabec balón do pokutového území, načež Smola nedokázal prostřelit hradbu těl před sebou.

V 19. minutě přišel pro Českolipské šok, z ničeho nic se Pěničkovi hráči dostali do vedení, po pasu Bernáta překonal Dvořáka Krejčík – 0:1. Vzápětí mohla Hradiského družina vyrovnat, ale nestalo se tak. Na druhé straně opět zahrozil Krejčík, své štěstí zkoušel ze třiceti metrů Breite, ale jeho projektilu chyběla přesnost. Prosadit se nedokázal ani Finklár, který nezkrotil v šestnáctce míč. Neujal se ani nepřesný centr Řeháka, jenž skončil v náruči Koudelky. Ve 31. minutě se však domácí dočkali. Vrabec našel před brankou úplně volného Šafáře a ten s pomocí obránce vyrovnal na 1:1.

Diváci tento gól ani nestačili vstřebat a už se radovali podruhé. Znovu Vrabec naservíroval mičudu a jejím adresátem byl tentokrát Breite, jehož bombu uviděl Koudelka až ve své síti – 2:1. O chvíli později se do příležitosti dostal opět Breite, ale v poslední chvíli mu radost zmařil hostující gólman.

Začátek druhé půle se nesl ve znamení boje o střed pole, Český Dub dokonce vsítil branku, ta ale nebyla kvůli ofsajdovému postavení uznána. Zanedlouho poté vyzkoušel bdělost Dvořáka Krejčík. V 58. minutě se zápas definitivně zlomil, po obléhání brány zvýšil na 3:1 Šimáček.

Svého kolegu chtěl napodobit Opočenský, leč jeho rána skončila nad. Jan Šimáček vykouzlil ze svého repertoáru výstavní střelu, která málem protrhla síť za Koudelkovými zády – 4:1. Několik minut nato se postavil Krejčík k zahrání přímého kopu, na malém vápně si balón našel Pečinka a kosmeticky upravil výsledek na konečných 4:2. Šimáček si mohl připsat v dnešním utkání hattrick, po centru Krasnického trefil jen gólmana Koudelku.

Ještě jednu šanci dostal Šimáček, avšak za Koudelku musel zaskočit na brankové čáře jeden z obránců. To byla poslední vážnější akce tohoto střetnutí, které nakonec dopadlo dobře pro Arsenal, jenž si i nadále drží v přípravě stoprocentní bilanci.
„Výsledek odpovídá průběhu utkání,“ přiznal českodubský trenér Martin Pěnička. „Prostřídali jsme pokud možno co nejvíce hráčů, abychom je proti silnému soupeři prověřili.“

Josef Košta přiznal, že největší vrásky trenérům i jemu samotnému dělá střelecká produktivita útočníků. „Z posledních pěti zápasů jsme ve dvou z nich nedali ani gól, se Žižkovem jsme vyhráli jen 1:0 a to ještě díky vlastní brance, což je slabá bilance,“ konstatuje Košta. „Trenéři stále zkoušejí najít optimální sestavu, jež by se měla vytříbit už v posledním přípravném střetnutí v neděli s Dobrovicí. V duelu s Českým Dubem nás potěšilo, že se dvakrát prosadil Šimáček, takže doufejme, že se mu po zranění vrátí jarní střelecká forma,“ přeje si Josef Košta.

Branky: 31. Šafář, 34. Breite, 58. a 65. Šimáček – 19. Krejčík, 68. Pečinka. Rozhodčí: Špányik. Diváků: 120
Arsenal: Dvořák - Novotný, Silný, Řehák, Šafář - Kubeš, Podolský, Vrabec, Finklár - Breite, Smola. (Opočenský, Štálík, Holeček, Půlpán, Němec, Chadraba, Šimáček, Kaňkovský, Rumler, Krasnický, Šíma).
Český Dub: Koudelka – Bernát, Benek, Vávra, Suchomel, Jiránek, Vlach, Jíra, Krejčík, Šimoníček, Regenermel (Lanc, Pečinka, Němec, Ševčík, Kobachidze).

Spoluautor: Michal Šandor