Sobotní klání však narušily dva nedůstojné momenty. První byl ten, že se bez omluvy nedostavil oddíl ZŠ Jablonné v Podještědí. „Volali jsme příslušnému funkcionáři, ale telefon nám nebral, takže důvody, proč Jablonné nepřijelo, neznáme,“ uvedl pro Deník trenér dubického celku Zdeněk Pětioký.
Druhý moment, který je rovněž odsouzeníhodný, nastal v posledním duelu mezi Dubicí a Lokomotivou Č. Lípa. Hostující kouč Václav Vávra totiž pět minut před přestávkou za stavu 1:0 odvolal své družstvo ze hřiště.
„Udělal jsem to proto, abych ochránil své svěřence před dalšími zraněními,“ řekl včera Deníku Václav Vávra. Argumetoval tím, že nejprve po střetu gólmana Tomáše Pětiokého byl v obličeji zraněn Torba, jenž musel být odvezen do nemocnice na šití, což se kouči nelíbilo a za protesty byl vykázán z lavičky. „Já si přece od pana Táborského nenechám nadávat do zmetků a spratků! Vždyť on ten zápas vůbec nezvládal. Obracel fauly a ostré zákroky nechával bez povšimnutí,“ zlobil se V. Vávra.
Nejvíc ho prý pak rozčílil skluz domácího Procha na Janošece u postranní čáry. „Byl to zákrok zezadu, ale ani to se nepískalo, což byl vrchol!“
Jinak to ale viděl Zdeněk Pětioký. „Náš hráč vypíchl míč útočníkovi čistě, proto také rozhodčí nechal ve hře pokračovat.“
Vzápětí kouč Vávra přikázal odvolat družstvo ze hřiště.
„Čekali jsme na soupeře ještě dalších deset minut, ale když ani po této době nenastoupili, sudí Táborský utkání ukončil,“ popisoval situaci Zd. Pětioký a dodal, že hráči Lokomotivy ale chtěli zápas dohrát. „K celkovému prvenství by jim stačila remíza, jenže kouč jim v tom zabránil,“ doplnil Zdeněk Pětioký.
Václav Vávra má na celou věc svůj názor: „Ano, udělal jsem to a víc se k tomu nechci vyjadřovat. Říkám jenom jedno: takové turnaje by měli pískat mladší rozhodčí, kteří dokáží na hřišti běhat a tím lépe posuzovat zákroky a herní situace. Pan Táborský toto bohužel už nesplňuje.“

Výsledky:

Dubice – Mimoň 4:1 (2:0). Branky: Kulha M. 2, Daňo, Stašek - Matušek.
Loko Č. Lípa – Mimoň 6:2 (1:1). Branky: Janošec 2, Volejník, Vávra, Torba, Matys - Matušek, Bíbr.
Dubice – Loko 1:0 (nedohráno). Branka: Vokál. Rozhodčí Táborský.
Konečné pořadí: 1. Dubice, 2. Lokomotiva Č. Lípa, 3. Mimoň.
Sestava Dubice: Pětioký T. - Vokál - Černý, German, Sekely - Kadlec, Kulha M., Vodrážka, Proch - Bečka, Daňo ( Kulha D., Třešňák, Stašek, Kešel, Kluch). Trenér Zd. Pětioký.