Garantem IGC 2008 je fotbalista Hannoveru 96 Jiří Štajner, který také postavil svoje družstvo. Začátek turnaje je od 9 hodin a mužstva se utkají nejprve ve skupinách a následně o umístění.

Ve skupině A jsou: Krásná Studánka, Winstav, Stará garda Slovanu Liberec, Dukla Praha a Nerrox. Ve skupině B hrají: Výběr Jirky Štajnera, Mladý pěstitel, Český rozhlas Sever, Moravia Red Wine a FK Nová Ves. Hraje se na 14 minut čtyři hráči v poli a brankář, a po každém zápase následuje penaltový rozstřel, tři kopy na každé straně.

Týmy poodhalily své síly a fotbalisty, které je vyztuží. Zde jsou sestavy:

Výběr Jirky Štajnera: Štajner, Petr Johana, Ladislav Maier, Pavel Medynský, Martin Hřídel a Aleš Vavruška.
Nerrox reprezentuje futsalový tým z krajského přeboru.
Krásná Studánka: Zbyněk Hauzr a Jiří Bílek (Slovan), Benjamin Vomáčka (MŠK Žilina), Petr Lukáš (Teplice), Jan Broschinský (AC Nitra), Pavel Čapek (Varnsdorf) a fotbalistky FC Slovan Inka Boušková s Nikolou Kotkovou.
Mladý pěstitel Jiřího Klimeše z Intersparu bude doplněn o Karla Krátkého a Marcela Gecova (Slovan B).
Winstav má ve svém středu Libora Macháčka, Pavla Runta (futsal Mělník), Josefa Obajdina (Česká Lípa).
Stará garda Slovanu hlásí: Josef Lexa, Petr Šisler, Michal Nevyhoštěný, Petr Myslivec, Pavel Jirouš, Josef Petřík, Beny Vomáčka st. „Starci“ budou podle Miroslava Landskronera doplněni o mladé Martina Jirouše (Sokolov) a Jiřího Šislera (Kladno).
FK Nová Ves hraje s fotbalisty z I. A třídy.
Český rozhlas: Divizní fotbalisté z Turnova v čele s Radkem Cimbálem a nejlepším střelcem divize Zdražilem, Huber (Baumit Jablonec).
Moravia Red Wine: Bratři Rampáčkové z Vratislavic, plus herec Milan Šimáček, představitel kulaka Vaty z Černých baronů. Dukla Praha s aktivistou Luďkem Zelenkou představí tajné trumfy.

Vstupné na celý den je 30 korun, ale ženy a děti mají vstup zdarma. Navíc dítě, které bude mít na sobě fotbalový dres obdrží dáreček.
Takže přijďte před Vánoci na chvilku „vypnout“ a podívat se na fotbalisty, kteří hrají nejvyšší domácí soutěž, dále Bundesligu a slovenskou ligu. Proti anebo s nimi budou nastupovat hráči od II. ligy po I. B třídu.