Trenér FK Teplice Zdeněk Ščasný nevěří, že by se jeho svěřenec, jehož police vyslýchala i ve středu, zapojil do čehokoliv nekalého. „Nechci nic vyvracet, ať se vše vyšetří a když se prokáže jeho vina, ať ho potrestají, ale nedokážu si představit, že by tenhle kluk někde přijmul peníze. Patří k nejpoctivějším a nejslušnějších hráčům, jaké jen na Stínadlech máme. Pro mě je to teorie přitažená za vlasy. Že by dokázal ovlivňovat zápasy Teplic právě on? To mi hlava nebere," diví se kouč žlutomodrých.

„Ráno si otevřu noviny, podívám se na internet a všude se zmiňují pouze Teplic a Roudnice, při tom je uvedeno, že se jedná o celorepublikový zátah, při němž bylo různě zadrženo a vyslýcháno na sto fotbalistů," dívá se dál teplický trenér. „Netvrdím, že se tyhle věci nemůžou dít, nebo nedějí. Tohle je ale podivné, nabízí se otázka, jestli jsme někomu nezačali vadit. Nechápu, když ta akce má takovýto rozsah, proč se objevují všude pouze Teplice?" pokládá Ščasný řečnickou otázku.

Teplice hrají v neděli od 19 hodin doma s Jabloncem, obránce Jablonský patří do základního kádru žlutomodrých. „Uvidíme, jak to dopadne. Každopádně nám bude chybět vykartovaný Matula. Pokud by chyběl i Jablonský, máme jiné možnosti, jak obranu poskládat. To je fotbal. Je to, jako když jsou fotbalisté zranění, také je musíte nějakým způsobem nahradit," říká Ščasný.

V souvislosti se sázkařskou aféru byl vyslýchán i další hráč FK Teplice Egon Vůch. „Ano, ve středu jsem byl u výslechu. Nemám k tomu ale podávat žádné informace, nechci k tomu říkat nic víc," řekl ve čtvrtek dopoledne Vůch před zahájením tréninku prvoligových Teplic. Na něm naopak chyběl Jablonský, jenž byl tou dobou u výslechu na policii v Praze.

Vývoj skandálu sleduje s obavami i Josef Tancoš, člen výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky a bývalý mostecký poslanec za ČSSD.  „Je to katastrofa, pokud se to prokáže," řekl. Podle něj jde ale o lidské selhání několika jednotlivců, ne o systémovou chybu v českém fotbale. Těžko lze například zabránit hráčům v sázení v zahraničí. Do aféry je údajně zapleten i Tancošův syn Martin, který v minulé sezoně hrál za divizní Souš, v současnosti hraje v nižší lize v Německu. Jeho otec ale přímé spojení vyloučil. „Pokud vím, byl pouze na podání vysvětlení a není vyšetřován," uvedl Josef Tancoš.