Penaltové prokletí bylo prolomeno.

Fotbalisté FC Nový Bor si v 19. kole divizní soutěže připsali bod navíc poté, co byl po 90 minutách stav jejich utkání s hostujícím FK Litoměřice nerozhodný. Následné pokutové kopy zvládli domácí borci lépe vyhráli v nich 3:1 a do tabulky si připsali dva body.

Nový Bor - Litoměřice 1:0 pk

Litoměřice šly do severočeského derby v roli favorita. Jsou na třetí příčce tabulky, zatímco domácí sbírají bodík k bodíku, aby se vzdálili pásmu sestupu. Novoborští také v duelu využili několik hráčů z Varnsdorfu a po úvodní sněhové přeháňce jako první ohrozili branku Pechatého.

Nejblíže gólu byl Lebruška, který nastřelil břevno. Ale ani hosté nezůstávali pozadu, takže i defenziva domácích musela být obezřetná. Na umělce se hrálo i v druhém poločase s velkým nasazením, ale branky se diváci nedočkali.

„Na řadu tak přišly penalty, ve kterých jsme měli do dneška špatnou bilanci. Začínali hosté a jejich první hned náš gólman chytil. Druhou dali hosté vedle. To náš první pokus Broschinský proměnil. Druhou jsme pokazili. Hosté až třetím pokusem dali gól. Z naší strany se pak trefil Kučera a také Lebruška, a když hosté ani další pokus neproměnili, Blumentritt totiž chytil, bylo jasné, že už je dobojováno a nám se do tabulky připisují dva body a k tomu jeden gól navíc. Podařilo se a na penalty jsme konečně zvítězili," těšilo domácího sekretáře Jiřího Obrovského.

„V sobotu 11. dubna už ráno v 8 hodin odjíždíme k dalšímu diviznímu zápasu, tentokrát do Lovosic, kde utkání začínáme v 10.15."

Penalty za domácí proměnili: Broschinský, Kučera, Lebruška. Rozhodčí: Aubrecht. ŽK: 2:2. Diváků: 150.
Nový Bor: Blumentritt - Landovský, Hauer, Filip, Broschinský, Mach, Lebruška, Čurgali, Kubeš (64. Kučera) - Černý (80. Osumanu) - Dordič (60. Prieložný).
Litoměřice: Pechatý - M. Novotný, Beran, Svoboda, J. Dolejška - Horváth (J. Novotný), Rapavý (89. Matějka), Stožický, M. Dolejška - Pavlíček (65. Krejza), Tichý (80. Šikl).

Další výsledky divize B:

Horní Měcholupy - SK Kladno 3:1 (0:1)
Libiš - Krupka 1:2 np (1:1)
Litol - Souš 0:1 (0:1)
Žatec - LoKo Chomutov 2:3 np (2:2)
Neratovice - Motorlet Praha 1:0 (1:0)

Zápasy Úvaly - Brozany a Nové Strašecí - Lovosice byly odloženy