První přátelský zápas letošní zimní přípravy na jarní odvety v krajské I. A třídě odehráli fotbalisté Mimoně proti diviznímu nováčkovi z nedalekého Nového Boru.Domácí zvítězili 5:1, ale Mimoňští se za svůj předvedený výkon stydět nemusí.

„Určitě ne. Byl to náš první zápasový test po těch úvodních čtyřech letošních trénincích, takže nerozehranost byla znát, ale na druhou stranu mě potěšilo a musím na hráčích ocenit to, že jsme si dokázali vypracovat několik dobrých gólových příležitostí," řekl po utkání Českolipskému deníku mimoňský kormidelníkBohuslav Najman.

V sestavě Jiskry chybělo kvůli chřipkové epidemii několik hráčů z podzimního základního kádru, například šikovný útočník Jan Sutr nebo defenzivní opora Tomáš Feher. Naopak po dlouhodobém zranění a rekonvalescenci se v brance Mimoně objevil Marek Michálek.

Ani FC Nový Bor nenastoupil v ideálním složení. „Také u nás máme několik nemocných kluků," hlásil sekretářJiří Obrovský.

FC Nový Bor - Mimoň 5:1

Utkání začalo oboustranně svižně, míč na kopačkách měli častěji domácí, ale hosté nebezpečně hrozili z rychlých brejků. Přesto se vedení ujal Nový Bor, a to již v 9. minutě, kdy si na kolmou přihrávku za obranu naběhl Stromecký, jenž nedal Michálkovi šanci zasáhnout 1:0.

Sukovatý proniká mezi domácími Dostálem a Lebruškou.Svěřenci kouče Bohuslava Najmana se nevzdali a ve 22. minutě odpověděli, konkrétně Hanoušek, jehož přihrávkou ze strany oslovil Radek Švehla a zkušený útočník z 19 metrů vyslal nechytatelnou pumelici, na níž domácí gólman neměl nárok 1:1.

Hosté se však z vyrovnávací branky neradovali moc dlouho, protože šest minut nato přišla ukázková akce Nového Boru po ose Mareš, Suněk, Horák a právě posledně jmenovaný českolipský odchovanec, který je v klubu z města sklářů na zkoušce, poslal míč do mimoňské sítě 2:1.

Ke druhému vyrovnání Mimoňských měl blízko Švehla, ale před zívající bránou špatně trefil balón a bylo po šanci.

Po krátké pauze a výměně stran začali pomalu ale jistě diktovat hru Novoborští. Vytvořili si územní převahu a v 58. minutě udeřili. Hezkou kombinaci zakončil kmenový hráč českolipského Arsenalu, dorostenec Horák 3:1.

Od té doby byla územní převaha nováčka divizní skupiny B patrná a za pár okamžiků ji potvrdil dalším gólem Kaňkovský, který překvapil gólmana Michálka 4:1.

Jiskra mohla nepříznivý výsledek korigovat, když nejprve běžel sám na střídajícího gólmana Zadražila mimoňský Špaček, ovšem nedal, a stejně dopadla šance v podání Koldy. Účet střetnutí na konečných 5:1 uzavřel po individuální akci a střelou do prázdné svatyně Stromecký.

Nový Bor hraje v sobotu s Turnovem

Přípravný proces na jaro u obou mužstev pokračuje. Mimoň čeká za týden ve čtvrtek 7. února Vilémov, Nový Bor již tuto sobotu od 11 hodin vyzve FKP Turnov. „Sice jsme měli už teď ve středu hrát proti Arsenalu, ale protože si Česká Lípa našla jiného soupeře, tak se toto utkání ruší," poznamenal sekretář FC Nový Bor Jiří Obrovský.

Branky: 9. a 68. Stromecký, 28. a 58. Horák, 61. Kaňkovský - 22. Hanoušek. Rozhodčí: Klimt. Diváků: 20. Poločas: 2:1.

Nový Bor: Blumentritt (Zadražil) - Pollach, Demke, Lebruška, Bartoš, Třešňák, Horák, Mareš, Stromecký, Kubeš, Suněk (Dostál, Vacek, Kaňkovský). Trenér Fr. Kubáň.

Mimoň: Michálek - Mikloda, Košek, Šiška, Eichler - Sukovatý, Winzig, Hanoušek, Matušek Špaček, Švehla R. Trenér B. Najman.

Stromecký (Nový Bor - v zeleném) v souboji s Koškem.

Horák se snaží obejít hostujícího Miklodu (v červeném).

Novoborský Suněk (v zeleném) v souboji s Winzigem.