Například, zda má tým v soutěži setrvat i pro další sezonu, nebo jej přehlásit do okresu či dokonce úplně vymazat z fotbalové mapy.
Na Českolipsku to jsou minimálně dva kluby, které tuto otázku v těchto dnech řešily nebo řešit budou.

Tak třeba ve čtvrtek zasedalo vedení Dynama Holany (I. B třída) ohledně další budoucnosti mužského fotbalu. Přesto, že Holany mají záchranu v I. B třídě jistou a nynější nadstavbovou část dohrávají jen „z povinnosti“, tak jejich jarní výsledky a hlavně výkony byly daleko za očekáváním.

„Máme hodně zraněných, nescházíme se na tréninky a teď už kloudně ani na ty mistráky. Jaro musíme dohrát a pak se uvidí, co dál,“ svěřil se Deníku před deseti dny trenér Dynama Jiří Barvíř a naznačil, že uvažuje o odchodu z pozice hlavního kouče Holan.
Někteří místní bafuňáři se podle informací Deníku přikláněli i k variantě, že se tým pro ročník 2017-2018 přihlásí pouze do okresního přeboru, v horším případě dokonce do nejnižší III. třídy!

Tyto obě verze však po čtvrtečním jednání zástupců klubu naštěstí pro holanský fotbal definitivně padly.
„S vedením oddílu jsme se dohodli, že I. B třídu v Holanech zachováme, kádr posílíme o tři až čtyři nové hráče a v nové sezoně budeme chtít dosáhnout pokud možno co nejlepšího umístění,“ usmíval kormidelník Jiří Barvíř.

Naopak nejistá situace z budoucnosti fotbalu překvapivě panuje v Kamenici u Zákup (I. B třída). Podle nejmenovaného zdroje se má v nejbližších dnech rozhodnout o tom, jestli zdejší mužstvo bude pokračovat. A je prý jedno, jestli to bude na krajské či okresní úrovni. „Je taky možné, že fotbal v Kamenici skončí úplně,“ dodal zdroj.