Fotbalový koncert v 10. kole Libereckého krajského přeboru futsalistů předvedl českolipský Continental, vedoucí celek soutěže, který v neděli vpodvečer v zákupské sportovní hale přivítal sedmý tým tabulky Tango Liberec.
Continental ČL – Tango Liberec 10:3 (6:2)
Českolipští naskočili do zápasu s chutí a hned v první minutě otevřel skóre Rameš. Liberečané působili sympatickým, nebojácným dojmem a s papírovým favoritem drželi krok až do 11. minuty, kdy Pitner „jesličkami“ srovnal na 2:2. Kdo by si v tu chvíli pomyslel, že Tango bude čekat na další střelecký zápis dlouhých 20 minut čistého času…
Od té doby už otěže zápasu přebíral Continental, který brankami Švermy a Antoše zvýšil na 4:2. Na konci 17. minuty se do listiny střelců zapsal také gólman Řezáč, jehož dlouhý výhoz si tísněný liberecký brankář srazil za svá záda – 5:2.
Byl to právě Lukáš Řezáč, který několika bravurními zákroky svůj celek podržel, a to především při šancích Veselého a Pitnera, kdy Českolipští zapomněli na svá zadní vrátka.
Jinak ale slušně zaplněná sportovní hala hlasitě hnala s chutí hrající mužstvo Continentalu do dalších akcí, z nichž mnohé byly vskutku parádní.
Tečku za poločasem udělal Horáček krásnou střelou „pod víko“ – 6:2.
O přestávce trenérská dvojice Miroslav Štainer, Josef Řezáč apelovala na své svěřence, aby nepolevili v aktivitě, což futsalisté Č. Lípy splnili do puntíku.
Po sedmém gólu v brance Tanga přišla další ukázková akce na jeden dotek po ose Horáček, Šverma, Treutner (8:2) a srdce domácích fanoušků plesala: „Kontíci jsou nejlepší,“ burácela zákupská hala.
Devátý gól přidal nejlepší střelec zápasu Šverma a fandové si vroucně přáli „desítku“. Místo toho ale v 31. minutě snížil na 9:3 Veselý. I když už bylo v tu chvíli víc než jasné, že si Českolipští připíší další tři body, jejich soupeř zbraně neskládal a znovu se musel vyznamenat Řezáč. Na druhé straně Šverma dvakrát během minuty orazítkoval tyč…
Když už se zdálo, že se diváci oné magické „desítky“ nedočkají, přišla 20 sekund před koncem další kombinační parádička Continentalu. Kapitán Kaňkovský si vyměnil balon s Antošem, ten ho přiťukl na pravou stranu ke zcela volnému Švermovi a jeho čtvrtý gól v utkání podtrhl famózní výkon „Kontíků“ – 10:3.
V dalším kole soutěže dojde k pikantnímu městskému derby, ve kterém Continental nastoupí proti rezervě FC Mapa. Ta v neděli podlehla týmu Hostr Alex Liberec 3:9 (0:3). Branky: Bláha 2, Kmoch.
Branky: 1. Rameš, 8. Rameš, 11. Šverma, 13. Antoš, 18. Řezáč, 19. Horáček, 22. Šverma, 24. Treutner, 29. Šverma, 40. Šverma - 4. Knajbl, 11. Pitner, 30. Veselý. Rozhodčí Tykva, German.
Sestava Continentalu: Řezáč – Kaňkovský, Fulier, Treutner, Horáček, Antoš, Šverma, Půlpán, Rameš, Bušta.

Ohlasy trenérů

Po vítězném utkání byl domácí trenér Miroslav Štainer spokojen: „Zápas jsme měli po většinu času ve své režii. Všichni kluci, včetně našeho skvělého gólmana Lukáše Řezáče, hráli naplno, se zápalem, s nasazením a konečný výsledek je toho důkazem,“ řekl Deníku kouč, jenž nezapomněl pochválit ani libereckého soupeře. „Líbilo se mi, jak Tango hrálo neustále aktivně dopředu, že jenom nebránilo, a diváci díky tomu viděli oboustranně zajímavé utkání.“
Vedoucí mužstva Josef Řezáč k tomu dodal: „Je velká škoda, že v České Lípě chybí víceúčelová hala, protože řada českolipských fanoušků, a tím nemyslím jen těch fotbalových, přichází o krásné sportovní zážitky.“

Další zprávy z regionu najdete zde