Mimoňští prohráli přímý duel o záchranu ve Stráži nad Nisou a momentálně jsou nejžhavějším aspirantem na sestup.

Stráž pod Ralskem - Ruprechtice 1:3 (1:2)

Hosté předváděli dobrý fotbal, naopak Strážští se jen hledali, a tak už v 7. minutě inkasovali. Průcha, jenž byl nejnebezpečnějším hráčem Ruprechtic, při samostatné akci prošel středem domácí obrany a nedal Lahůlkovi šanci zasáhnout. Inkasovaná branka hostitele probrala a po třiceti minutách zaslouženě vyrovnali, to když po přesném centru Mitáče zakončoval zblízka Cerman 1:1.

Stráž zabrala a začala mít navrch, jen škoda, že svou aktivitu nepřetavila v druhý gól, nýbrž orazítkovala pouze tyč. Ve 43. si za vápnem postavil míč k trestnému kopu Průcha a technickou střelou zvýšil na 1:2.

Druhý poločas byl ve znamení domácí převahy a snahy o vyrovnání. Bohužel i ty nejvyloženější šance spálili a netrefili ani prázdnou branku. Hosté nakonec slavili třetí úspěch, o který se krásnou střelou postaral opět Michal Průcha.

Branky: 35. Cerman - 7., 43. a 69. Průcha. Rozhodčí: Hnětynka, ŽK: 2:4. Diváků: 90.
Stráž pod Ralskem: Lahůlek - Poláček, Moravčík, Roll st. (46. Roll ml.), Košťál - Sedláček, Mitáč, Špivák (71. Brož), Kotek, Libich (46. Vinš) - Cerman.

Stráž nad Nisou - Mimoň 4:2 (2:0)

Opatrnou hru přinesl prakticky celý I. poločas. Hrálo se o hodně a nikdo nechtěl udělat chybu. Až ve 43. minutě se měnilo skóre. Po chybě obrany Mimoně Tomáš Oberreiter přehodil gólmana a vzápětí druhý gól dal hlavičkující Horáček.

Mimoň druhou půli zahájila lépe, nastřelila břevno, jenže po chybě obrany pálil přesně opět Horáček 3:0. Následně hostující Hřeben prostřelil Černého, načež Mimoň hodně ožila, vytvořila si tlak i šance, jenže bez efektu. V poslední čtvrthodině domácí V. Jirsa dorazil centr Horáčka do prázdné brány a bylo to 4:1.

Jiskra přesto otevřela hru a ve zbývajících minutách nepustila domácí k ničemu. Tři minuty před koncem zastavil hostujícího útočníka gólman Černý jen za cenu faulu, obdržel červenou kartu a kopala se penalta. Do brány šel Kraus, který kapituloval z pokutového kopu, ale nic dalšího se již neudálo.

Branky: 45. a 46. Horáček, 43. T. Oberreiter, 74. V. Jirsa - 50. Hřeben, 87. Sutr z pen. Rozhodčí: Ouředník, ŽK: 1:4, ČK: 86. Černý (S). Diváků: 30.

Rovensko - Cvikov 1:2 (1:1)

Fotbalisté Rovenska se čtyřmi výhrami v řadě probojovali až na třetí příčku tabulky, a tak doma proti Cvikovu měli v plánu tuto pozici uhájit a posílit. Hosté od Cvikovského pivovaru je však zaskočili.

Na trefu hostujícího Jakuba Vacka stihl před pauzou odpovědět Lukáš Malý. Krátce po přestávce ale houževnatý soupeř z Českolipska udeřil podruhé zásluhou Brenna a na tento gól již reakce od favorita nepřišla, takže Cvikov bere všechny tři body!

Branky: 35. L. Malý - 25. Vacek, 49. Brenn. Rozhodčí: Šedivý. ŽK: 3:2. Diváci: 100.

Další zápasy I. A třídy:

Krásná Studánka - Doubí 3:2 (1:0)
Branky: 10. J. Hájek, 71. Linhart, 87. T. Hájek - 57. Herkner, 73. Hájek. Rozhodčí: Tykva, bez karet. Diváků: 50.

Rynoltice - Bílý Kostel 1:3 (0:1)
Branky: 60. M. Kotek - 16. a 62. Jar. Vacek, 72. L. Janáček. Rozhodčí: Mařatka, ŽK: 3:1, ČK: 75. Peřina (R). Diváků: 150.

VTJ Rapid Liberec - Desná 0:5 (0:3)
Branky: Branky: 23., 29. a 58. Skrutek, 44. Křemen, 67. Kořínek. Rozhodčí: Dvořák, ŽK: 0:2. Diváků: 75.

TABULKA

I. A třída Libereckého kraje.