Dubice ztratila nejen body s Bílou, rezerva Doks se rozešla s Novou Vsí bez gólů, Valtinov padl v Chrastavě a Bukovany potvrdily dobrou formu ze zimní přípravy, když porazily Horní Polici.

Dubice - Bílá 3:3 (3:1)

Dubice na umělém trávníku v Heřmanicích ztratila dva body, přišla o zraněného Dutku a Hájka a kvůli červené kartě nedohrál Škach.

„Oba naše zraněné má na svědomí hostující Jiránek, který hned na začátku předvedl několik likvidačních faulů. Jakub Dutka to odnesl přetrženými vazy v kotníku," zlobil se Zdeněk Pětioký, asistent dubického trenéra Rostislava Patky.

Jiří Jiránek pak před poločasem po dalším nevybíravém zákroku, tentokrát na Hájka, uviděl druhou žlutou kartu a zákonitě červenou. Pomstu za svého na hřišti svíjejícího se spoluhráče rázem vykonal Pavel Škach, jenž „brusiče" z Bílé udeřil a šel rovněž předčasně pod sprchy.

„V té době jsme vedli už 3:1, mohli jsme hrát přesilovku, jenže vinou Pavlova zbytečného vyloučení se poměr sil vyrovnal, což se později ukázalo jako hodně důležité," dodal Pětioký. Po změně stran měl na kopačce čtvrtou branku střídající Gorol, ovšem místo střely před brankou ještě nahrával Třešňákovi a ten na míč nedosáhl. A to hosty zvedlo k tomu, že nejprve po závaru snížili a patnáct minut před koncem z penalty srovnali. „Ztratili jsme zápas, který byl jasně v naší moci," litovali dubičtí trenéři.

Branky: 20. a 25. Bárta, 31. Kulha - 9. Ludvík, 69. Hauer, 75. Linhart z pen. Rozhodčí: Hanyk, ŽK: 3:4, ČK: 40. Škach - 40. Jiránek. Diváků: 20.

Dubice: Košťák - Vodrážka, Rajšner, Škach, Podrazil - Dutka (Třešňák), Grobarčik, Hájek (Gorol), Kulha M. - Ráliš, Bárta (Pětioký). Trenér R. Patka.

Zápas rezervy Doks s Novou Vsí branky nepřinesl.Doksy B/ Jestřebí - Nová Ves 0:0

Co byla platná převaha rezervy Doks, když její hráči neproměnili ani vyložené šance. V dresu Nové Vsi nastoupil bývalý dokský útočník Jakub Kouba, po jehož ostrém zákroku odstoupil ze hry Němec. „Ale rozhodčí mu dal jen žlutou kartu," divil se vedoucí týmu Vladimír Černý. V bráně Doks se několikrát vyznamenal gólman Kluch, a tak když se ani jedno mužstvo neprosadilo, skončil duel smírně.Rozhodčí Kořínek. ŽK: 2:1

Doksy B: Kluch - Drábek, Vacek Jakub, Vaňátko Michal, Vacek Ondřej, Kýček, Němec, Cengr, Kolařík, Picek Ondřej, Pilař (Procházka, Šafránek, Švec, Picek R., Adam). Trenér P. Kolář.

Chrastava - Velký Valtinov 2:0 (1:0)

Hosté, kteří jsou v tabulce poslední, se na umělce U Nisy v deseti doslova zakopali před vápnem a vytvořili neprostupný val. Od půlky dobře bránili a dokonce měli velkou šanci, kdy se jejich útočník v 18. minutě utrhl, ale bohužel ztroskotal na gólmanovi, který ho evidentně podrazil, jenže rozhodčí místo penalty odpískal rohový kop.

Za domácího favorita se v první části prosadil pouze Procházka, když využil uklouznutí gólmana Vimera.

Chrastava měla nespočet šancí, ale gólman hostů byl ve správný čas na správném místě. Nakonec mohli být domácí rádi, když hostům jediný brejk ve II. půli nevyšel, i když přečíslili obranu. V 64. se dostal po centru k míči Petr Rozmajzl a propálil vše na 2:0.

„Chrastava byla lepší to ano, ale naši kluci bojovali. Máme hodně mladé mužstvo, do konce sezony zbývá ještě hodně zápasů a ve hře o záchranu jsme to rozhodně nezabalili a budeme bojovat," řekl Českolipskému deníku sekretář posledního mužstva tabulky Petr Chmelař.

Valtinov v následujícím kole hostí rezervu Doks/ Jestřebí. Zápas je na programu v neděli od 14 hodin.

Branky: 39. Procházka, 64. P. Rozmajzl. Rozhodčí: Bukvička, ŽK: 0:1. Diváků: 40. 

Slavoj Velký Valtinov: Vimer - Stiblík, Bezděkovský, Opršal, Merta - Kovalec, Ptáček Zd., Horáček, Štembera, Pýcha (Vosecký) Wágner. Trenér Jan Opršal.

Horní Police - Bukovany 0:3 (0:1)

Branky: Svoboda L., Najman J., vlastní.

TABULKA

I. B třída Libereckého kraje.