Staré Splavy - Osečná 4:4 (1:3)

„Ve třetí minutě jsme sice vedli 1:0, ale ve 30. měli hosté už dvougólový náskok," konstatoval trenér domácího celku Vladislav Chmela. „První poločas byl z naší strany hodně špatný. Byli jsme laxní, bez náboje, chyběl nám pohyb," přiznal.

Po vyrovnání na 1:1 se hosté zlepšili, Pokorný přidal druhý gól, aby záhy po úniku nastřelil břevno a odražený míč dopravil do Fišerovy branky Libenský 1:3. Náskok hostů trval do 55. minuty, kdy Švarc dal gól přímo z rohu. Pak hostující Jarý ještě stihl vstřelit branku na 2:4, ale to už Osečnou opouštěly síly a Splavy přebíraly iniciativu. Hosté nestíhali, naopak domácí přidali, snížili na 3:4 a tři minuty před koncem stihli zásluhou Chlumeckého vyrovnat.

Splavští ale klidně mohli i vyhrát, jen kdyby Prskavec a Švarc proměnili své příležitosti. Přesto i ten jeden bod berou. „Od stavu 2:4 kluci zabrali a doslova jezdili po zadku," usmíval se splavský kouč. „Za to, jak se tým dokázal ve druhé půli zvednout, jsem všem hráčům v kabině poděkoval. Teď nás doma čekají Zákupy, proti kterým musíme hrát tak, abychom získali tři body," zdůraznil trenér Chmela.

Branky: Chlumecký 3, Švarc - Jarý 2, V. Pokorný, Libenský. Rozhodčí: Frýda, ŽK: 2:1. Diváků: 50.
Staré Splavy: Fišer - Jantač - Sysel, Jakša, Hupka - Vidner (Havrlant), Švarc, Beránek Jan - Miler (Sameš) - Chlumecký, Beránek Jakub (Prskavec). Trenér: Vladislav Chmela.

Rozstání - Velký Valtinov 5:0 (2:0)

Poslední celek soutěže vzdoroval domácím deset minut. Pak naskočil na Passianův roh Botka a bylo 1:0. Za další tři minuty trestný kop Passiana našel hlavu Pavlů 2:0. Rozstání se poté uklidnilo a hrál se fotbal bez vyložených šancí.

Změna skóre přišla krátce po přestávce, kdy se z hranice velkého vápna prosadil Mikeš, a po třech minutách udělal kličku i brankáři Drbohlav. Za hodinu bylo střelecky hotovo, to se trefil Smrž po přihrávce od Husáka. Zbývající půlhodina již nic nepřinesla, hosté měli jen několik střel, ale domácí bránu to neohrozilo.

Branky: 10. Botka, 13. Pavlů, 50. Mikeš, 53. Drbohlav, 62. Smrž. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 0:3. Diváků: 100.

Bulovka - Doksy B/ Jestřebí 2:2 (0:2)

Úvod patřil hostům, kdy v první minutě proměnil šanci Němec. Průběh první půle ovládla rezerva Doks. Stálejší převahu korunoval Martin Kolařík na 0:2. Po přestávce se Bulovka z úvodního tlaku dočkala snížení: z pokutového kopu, precizně provedeného Židuliakem, po předchozí hře rukou hostů ve vlastní šestnáctce.

V posledních třiceti minutách zápasu nasadili hosté vyšší tempo a domácí najednou nestíhali. Ale nebezpečné útoky ke gólu nevedly, takže se hra opět vyrovnala. Poslední minuty hosté dohrávali přitlačení před vlastní bránou, avšak borci z Bulovky nenašli skulinu ke skórování v dobře organizované obraně. Dokští tak zůstávají na druhém místě tabulky.

Branky: Židuliak Pavel, Zajíček Ondřej - Kolařík Martin, Mígl Ladislav. Rozhodčí: Mečíř. ŽK: 1:2. Diváků: 80.
Sestava Doks: Kotyk - Drábek, Vaňátko Martin, Procházka, Karas, Vágner, Válek, Němec Jakub, Kolařík, Pilař, Kněžour. Trenér: Pavel Kolář.

Zákupy - Loko Česká Lípa 2:3 (0:0)

Derby v Zákupech přineslo zajímavou konfrontaci, z které šťastněji vyšla českolipská Lokomotiva. Vše podstatné se událo ve druhém poločase, kdy padlo všech pět gólů, z toho tři do sítě hostitelů ze Zákup. Ti se pokusí domácí ztrátu napravit v následujícím kole na pažitu Starých Splavů.

Branky: Štummer Jaroslav, Štummer Josef - Kýček, Lebduška, Beneš. Rozhodčí: Blaschke.
Sestava Loko: Martínek V. Horáček, Šindelář, Košek, Kliment Beneš, Lebduška, Tomášek, M. Horáček Zlatníček, Kýček.

Bílá - Bukovany 3:0 (0:0)

Hosté věděli o síle domácích, a proto nastoupili a hráli se silně defenzivní taktikou. Domácí proto museli stále jen dobývat obranný val. Mohli ho dobýt ve 23. minutě, kdy za ruku kopal Hauer penaltu, ale neproměnil ji. Domácí tak stále bezúspěšně hráli do plných, i když jisté šance měli zejména Hrstka a Herodes.

Hned po přestávce rozehráli domácí roh a Linhart konečně otevřel skóre. Další šance se rodily jako na běžícím pásu, jenže nic se neujalo. Až v 80. byl faulován Hrstka a byl z toho druhý pokutový kop. Zkušený Zelinka pak vyslyšel skandování diváků a jistě penaltu proměnil. Hosté již nestíhali, a tak po dalším z mnoha rohů uzavřel skóre hlavičkující Ludvík.

Branky: 46. Linhart, 80. Zelinka z pen., 85. Ludvík. Rozhodčí: Hamada, ŽK: 3:3, ČK: 90. Fertig (Bu). Diváků: 60.

Zbývající výsledky I. B třídy - západ:

Stráž nad Nisou - Ruprechtice 1:1
Branky: 20. V. Jirsa - 6. Vrtal. Rozhodčí: Jirák, ŽK: 1:1. Diváků: 100.

Hrádek B - Hodkovice 3:0
Branky: 6. a 87. Šašek, 85. Strnad. Rozhodčí: Vachek, ŽK: 2:0. Diváků: 80.

TABULKA

I. B třída Libereckého kraje.