NOVÝ BOR -Po nečekaně vysoké prohře v Chomutově (0:4), a tím pádem ukončení jarní série bez porážky, si chtěli novoborští hráči v aprílovém počasí vylepšit chuť proti B–týmu Sokolova a možná nastartovat sérii novou.
Nový Bor – Sokolov B 2:1 (1:1)
V Chomutově nemohl pro zranění nastoupit Holeček a byl zastoupen Alim Osumanem. Jelikož se Holeček uzdravil a trenér chtěl ponechat Osumana v základní sestavě, vyřešil to posunutím Hladíka, jinak klasického útočníka, na levou stranu zálohy. Rozdíl pěti bodu v tabulce dával tušit, že by to mohl být vyrovnaný zápas, což se také potvrdilo.
Do první šance se dostal „zaskakující“ záložník Hladík po Kubešově přihrávce, jeho střela však nebyla přesná.
V 10. minutě to zkusil Pěnička. Pokus ale skončil v náruči brankáře.
Hosté, kteří porazili v minulém kole doma Motorlet, a zkomplikovali mu tak boj o postup do ČFL, zahrozili o sedm minut později. Střela však šla několik metrů od brány.
Diváci, kterých přišlo opět velmi málo, se dočkali prvého gólu domácích ve 27. minutě. Ali Osumanu zamotal hlavu brankáři i obráncům a přihrál Holečkovi, který přesnou střelou otevřel skóre – 1:0.
Jenom sedm minut se však domácí těšili z vedení, to když rozhodčí proti nim odpískal penaltu, kterou hostující hráč s přehledem proměnil – 1:1.
Do konce poločasu se dvakrát dostal do šance Martínek. Nejprve to zkusil po zemi, podruhé se pokoušel překonat brankáře hlavičkou po přihrávce Aliho Osumana, ale ani jednou nebyl úspěšný.
I druhý poločas začal nepříjemným deštěm, což poznamenalo hru, které chyběla přesnější přihrávka do nějaké vyloženější šance.
Prolomilo se to až v 58. minutě, kdy si hosté nešťastně vstřelili vlastní gól. Kubeš centroval do vápna, a když už se zdálo, že je to pro novoborské ztracený míč, jelikož si na něj nejvýše vyskočil obránce hostí, balón se najednou objevil v síti – 2:1.
Do konce zápasu zbývala ještě spousta minut a hosté se samozřejmě snažili o vyrovnání. Nejblíže k němu měli v 64. minutě, kdy střela olízla tyč Meierovi branky. O minutu později byl Holeček jen o metr pomalejší než sokolovský brankář a ani Martínkova pěkná střela bez přípravy nepojistila domácí vedení.
Meier opět v tomto utkání potvrdil své kvality. Nejprve v 74. chytil střelu, které předcházela hezká akce hostí a poté v 81., kdy vyrazil prudkou střelu.
Mezitím se do šance dostal Osumanu po centru Holečka, ale opět chyběla větší přesnost. V 84. minutě se nechal zbytečně vyloučit novoborský Kubeš. Domácí však už vítězství nepustili i díky dalšímu zákroku Meiera.
Branky: 27. Holeček, 58. vlastní. Rozhodčí: Šístek. Žl. k. : 5:1. Červ. k.: 1:0. Diváci: 130.
Sestava: Meier – Malý, Silný, Rampáček, Pěnička – Kubeš, Martínek, Jeřábek, Hladík – Holeček, Osumanu.