Za třináct minut sice hosté srovnali, ale hra domácích měla v první půli šťávu.

Česká Lípa - Kladno 1:3 (1:1)

„Začínám v divizi třetí sezonu a Česká Lípa byla v prvním poločase jedním z nejlepších týmů, co jsem tady potkal. Mužstvo má svoji sílu,“ prohlásil Jan Pechr, autor druhého gólu Kladenských.

Po změně stran jim domácí nepochopitelně pomohli, když se vlastními hloupostmi sami psychicky rozhodili. „Do té doby nás přehrávali, jenže pak přestali hrát a už se jen dohadovali,“ všiml si spokojený Pechr, jenž na dva góly přihrával mladému střelci Radovanu Kroutilovi.

Čtěte také: Porážku Boru zajistil jediný hráč

Vedoucí českolipského mužstva Josef Košta po utkání přiznal, že zápas ovlivnily dvě zbytečné chyby domácích hráčů. „A taky hodně diskutabilní vyrovnávací gól Kladna, který padl podle našeho názoru z ofsajdu. Ale jinak musíme kluky pochválit, a to především za první poločas. Kladno potvrdilo, že má zkušený kádr a chyby soupeře umí dokonale potrestat.“

V dresu Arsenalu se na posledních dvacet minut představila čerstvá posila, devatenáctiletý Kryštof Kolár z Varnsdorfu, naopak hráčský kádr opustili Marek Burian (přestup do Doks) a Jan Berounský (Nový Bor).

Branky: 19. Lacek - 33. a 82. Kroutil, 75. Pechr. Rozhodčí: Šulcová, ŽK: 5:2. Diváků: 350.
Arsenal Česká Lípa: Chadraba Hauer, Migl, Ladra, Hodač, Frömmel, Kýček, Lacek, Valta, Malý, Zemánek (Vodrážka, Kolár). Trenér Pavel Císař.