Utkání, které příliš krásy nenabídlo, rozhodla jediná branka z úvodu druhého poločasu, kdy se střelou pod víko prosadil Marek Burian.

S blížícím se závěrem se na hřišti přiostřilo, ale skóre se již nezměnilo, a tak všechny tři body zůstaly u Ploučnice.

Česká Lípa Skalice 1:0 (0:0)

Martin Šimon, trenér České Lípy, po duelu řekl: „Se Skalicí bývají zápasy vyhrocené a emotivní, i když v tomto utkání to nebylo až tak přehnané. Čekal nás těžký duel, a to i vzhledem k tomu, že nám chybělo pět hráčů základní sestavy. Musím naše kluky pochválit, protože jsme podali skvělý taktický výkon. V první půli jsme tedy jednou propadli, když šel soupeřův hráč sám na bránu, ale jinak nás hosté ničím neohrozili."

Burian rozhodl

Do zápasu České Lípy se Skalicí nezasáhli bratři Pavel a Tomáš Vodrážkovi, dále Petr Müller, Jakub Šimon a vykartovaný Jan Zemánek. Příležitost od začátku tak dostali Jakub Čvančara a Vojtěch Brož.

Střetnutí mělo ještě jednu pikantní příchuť. Proti sobě totiž nastoupili hráči, kteří spolu v nejvyšší futsalové soutěži hájí barvy klubu FC Démoni Česká Lípa. Ze strany Arsenalu se jedná o Štěpána Hodače a Daniela Kýčka, dres Skalice oblékli Jan Havlásek, Lukáš Demke a Martin Švec.

První šance se zrodila až ve 26. minutě, do té doby hrály oba týmy především ve středu hřiště. Po centru Martínka hlavičkoval mimo Lidmila. Vzápětí to zkusil Martínek sám a jeho střelu Chadraba zlikvidoval. Následující minuty patřily Lukáši Demkemu.

Nejprve běžel ze strany sám na Chadrabu a ve skórování mu zabránil pohotovým zákrokem Štálík. Poté zaměstnal podavače míčů, neboť jeho pumelice se do prostoru vymezeného třemi tyčemi nevešla. A neuspěl ani do třetice, ve 41. minutě mu stoprocentní šanci zmařil sám Chadraba. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po přestávce se zrodila rozhodující akce celého klání. Valta vysunul dopředu Marka Buriana, který si před dotírajícím protihráčem pohlídal merunu, kterou vzápětí přišpendlil pod víko Svobodovy branky. Lípa vycítila šanci, ovšem Kýček nenavázal na hattrick z předchozího domácího souboje s Frýdlantem.

V následujících minutách se Českolipští na chvíli zatáhli na obrannou polovinu a derby se i trochu přiostřilo, ale změnu skóre to už nepřineslo. Česká Lípa tak uhájila hubené vedení 1:0 až do konce a po třech odehraných kolech je stále neporažena.

Branka: 49. Burian. Rozhodčí: Kovářová - Blaschke, Horák. ŽK: Mígl - Kraus, Demke, Martínek, Baťka ml. Diváci: 200.
Česká Lípa: Chadraba - Štálík, Mígl, Mpong (90. Franko), Hodač, Čvančara (69. Chyna), Kýček (89. Ladra), Podroužek, Valta, Burian, Brož (Karlík, Ješeta, Holub). Trenéři: Martin Šimon, Roman Ladra.
Skalice: Svoboda - Stejskal (71. Otta), Kliment, Havlásek, Demke, Švec, Martínek, Všetečka, Lebruška, Lidmila (63. Baťka ml.), Kraus (71. Bezouška). Trenér: Zdeněk Baťka.

Další výsledky KP:

Železný Brod - Velké Hamry 1:3 (0:1)
Branky: 76. Kotlár - 45. Hlůbuček, 90. Bistiak, 93. Linka z pen. Rozhodčí: Čurda, ŽK: 1:1. Diváků: 110.

Hrádek - Sedmihorky 1:0 (0:0)
Branka: 86. P. Rob. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 3:2. Diváků: 150.

Bílý Kostel - Frýdlant 5:4 (4:3)
Branky: 32. a 80. T. Janáček, 5. D. Holeček, 24. Jan Vacek, 30. Dominik Ďuriš - 4. a 44. Částek, 45. Coufal, 85. Štrbák. Rozhodčí: Špidlen, ŽK: 2:2. Diváků: 130.

Višňová - Bozkov 6:1 (1:0)
Branky: 43. Nosek, 49. T. Mazánek, 75. Štrbák, 79. Cýrus, 82. Soukup, 85. M. Mazánek - 56. Havel. Rozhodčí: Bahník, ŽK: 3:4. Diváků: 150.

Lomnice - Doksy 0:4 (0:3)
Branky: 14. a 61. Kukla, 26. Šesták, 38. Šimon. Rozhodčí: Hnětynka, ŽK: 2:2. Diváků: 100.

Semily - Mšeno 0:6 (0:5)
Branky: 10., 33. a 86. z pen. Krejčík, 4. Helm, 11. Rozkovec z pen., 37. vlastní. Rozhodčí: Marek, ŽK: 4:4. Diváků: 150.

TABULKA

KP Libereckého kraje.Zdroj: Deník

Michal Šandor