Nový Bor Desná
2:1 (1:0)

Hosté dlouho sahali po překvapivém bodu, který jim ale v samotném závěru uzmul strůjce gólu Hynek Vrabec, který v 90. minutě zařídil tři body. Skóre se poprvé měnilo v 71. minutě, kdy penaltu proměnil Suněk, ale zanedlouho vyrovnal na 1:1 Hlubuček. Trenér Kubáň pak zareagoval na vývoj zápasu a do hry poslal útočníka Vrabce. Ten se nakonec ukázal jako spasitel, když svou šanci v 90. minutě chladnokrevně proměnil 2:1.

„Zápas jsme si výrazně zkomplikovali v prvním poločase. Hráli jsme dobře, dokázali si vytvořit řadu velkých šancí, ale trefovali jsme z nich pouze gólmana. Ve druhé půli to bylo z naší strany o poznání horší. Hráli jsme pomalu, moc vodili balony a vázla kombinace. Za stavu 1:1 už nám nezbývalo nic jiného než poslat do hry vysoké útočníky Vrabce a Hanouška, kteří důvěru splatili rozhodujícím gólem,“ řekl po utkání v krátkém rozhovoru domácí kouč František Kubáň.

Podruhé v krátké době jste se na vítězství natrápili, co tomu říkáte?
Zápas dost ovlivnil první poločas. V něm jsme předvedli dobrý výkon a měli spoustu šancí, ale vychytal nás hostující brankář, kterého jsme neustále trefovali. Druhý poločas byl mnohem horší. Náš herní projev byl pomalý a statický, soupeř navíc hned po našem gólu vyrovnal. Naštěstí vyšel tah s vysokými útočníky, kteří nám zajistili výhru.

Nemusíte třeba nějak speciálně upravovat taktiku? Každý soupeř sem teď přijede pouze bránit…
My především musíme zůstat u té naší hry přes křídelní hráče. Prostředek hřiště je v takových utkáních nesmírně přehuštěný a soupeřovi hráči někdy před svým pokutovým územím vystavují val. Desná oproti Višňové sice nebránila tak dobře, protože jsme si v první půli vytvořili řadu vyložených gólových šancí, na druhou stranu ale byla velmi nebezpečná směrem dopředu. Oba útočníci nám zatápěli a je štěstí, že je nepodporovali i další hráči.

Čeká vás zápas v Železném Brodu, kde se vám příliš nedaří.
Železný Brod je podobný soupeř jako Višňová. Máme s ním problémy, navíc na jeho hřišti. Když jste první v tabulce, je těžký každý zápas. Soupeř proti vám hraje ze zajištěné obrany, spoléhá na rychlé brejky a chce se předvést v co nejlepším světle.

Branky: 70. Suněk Jiří (pen), 90. Vrabec Hynek 73. Hlubuček Rozhodčí: Horák. ŽK: 3:2. Diváků: 100.
N. Bor: Szabo - Hruška, Vlk, Všetečka, Šiner, Kubeš, Půlpán, Šulc, Demke, Stromecký, Suněk (Vrabec, Hanoušek).

Další zápasy krajského přeboru:
Višňová - Hrádek 0:0. Rozhodčí: Hanousek, ŽK: 4:0. Diváků: 170.
VTJ Rapid Liberec - Košťálov 4:0 (0:0). Branky: 46. Dinh, 50. Studnička, 76. Landyš, 81. Hegr. Rozhodčí: Rais, ŽK: 1:0. Diváků: 80.
Doksy - Česká Lípa B 1:0 (0:0). Branka: 78: Kolařík. Rozhodčí: Milner. ŽK: 1:2. Diváků: 230.
Pěnčín - FKP Turnov B 3:2 (2:1). Branky: 10. Čech, 20. Zapadlo, 61. Konopásek 29. Matoušek, 57. Jaček. Rozhodčí: Huřťák, ŽK: 2:1. Diváků: 100.
Semily - Železný Brod 4:2 (1:1). Branky: 15. Vrchovský, 51. Grebeníček, 61. Počta, 83. Buček - 13. Hartl, 48. Šimek. Rozhodčí: Poživil, ŽK: 5:1. ČK: 0:1. Diváků: 160.
Jablonec n. J. - Sedmihorky 2:3 (1:0). Branky: 30. Petrouš z pen., 47. J. Vrána - 60. a 88. Špína, 75. Poul. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 2:1. Diváků: 180.

Tabulka

Krajský přebor.