V minulém kole krajského fotbalového přeboru prohrála Mimoň jednoznačně ve Skalici o pět branek. V utkání proti České Lípě odehráli mimoňští fotbalisté lepší zápas, přesto nakonec nezískali ani bod. Naopak Lípa pokračuje dál v dobrých jarních výsledcích (pět vítězství ze šesti zápasů).

Mimoň - Česká Lípa 2:3 (2:0)

Hostující Horák nastřelil tyč. Arsenal byl více na straně svého protivníka, což mu tím pádem přinášelo i další šance, např. Švehly a především Buriana. Proto jako šok zapůsobil na Českolipské gól Mimoně. V 17. minutě se prosadil Bláha a bylo to 1:0.

Domácí sice vedli, ale dostali se do nepříjemné situace, protože museli v krátkém sledu dvakrát vystřídat (ve 25. Kolda nahradil Gabriela a ve 27. Šteffl Merenuse). Na lavičce už jim tak žádný jiný hráč nezůstal.

34. minuta přinesla Švehlův únik, ale Slávik ho skvěle vychytal. Blížil se konec prvního poločasu, to však neznamenalo, že by fotbalisté obou týmů polevili na intenzitě výkonů. Do zajímavé šance se dostala mimoňská dvojice Kolda, Sutr, gól z toho však nebyl. Ten však padl hned za chvíli po akci Špaček, Sutr 2:0.

Domácí Jiskra Mimoň podlehla 2:3 v derby krajského přeboru České Lípě, přestože vedla už 2:0.Klidně to mohlo být i 3:0, ale Špaček nevyužil chyby hostů. Na druhé straně předvedl Slavík reflexivní zákrok při střele Štálíka.

Snadné snížení přišlo v 53. minutě. Vypadalo to, že brankář Slavík si poradí v pohodě se střelou, která na něj mířila, on však míč nedokázal zkrotit a pro Buriana už to byla lahůdka dostat balón do sítě 1:2.

O pět minut později hosté už dokonce srovnali a opět se střelcem stal Burian 2:2. V 82. minutě rozehrál Válek rohový kop, v pokutovém území se nejlépe zorientoval Vodrážka a Českolipští rázem vedli 2:3. V samém závěru domácí Špaček trefil jen tyč.

Ohlasy aktérů derby

„Kluky musím pochválit za bojovnost. Chtěli soupeře potrápit, chtěli vyhrát. Ale myslím si, že Lípu posadil na koně ten laciný gól, který přišel moc brzy. Myslím si také, že nám hodně chybí Martin Hanoušek," uvedl Bohuslav Najman, kormidelník Mimoně.

Marek Burian, autor dvou gólů do sítě Mimoně, přiznal, že ho vývoj utkání, kdy Česká Lípa prohrávala 0:2, hodně mrzel: „Bylo to hrozný. Nedělali jsme to, co jsme si řekli v kabině. A taky jsme za to pykali. Ale pak jsme si řekli, že takhle to nejde, nakopli jsme se, podařilo se nám srovnat a v závěru přidat vítězný gól."

Trenér vítězného mužstva Jiří Ješeta na otázku, zda výhra jeho mužstva dodá hráčům sebevědomí pro další boje o záchranu, odpověděl: „Záležet bude na tom, kolik mužstev bude z krajského přeboru sestupovat. My pořád o záchranu hrajeme, ale teď máme před sebou sérii tří domácích zápasů, a doufám, že z nich získáme co nejvíc bodů.

Branky: 17. Bláha, 41. Sutr - 53., 58. Burian, 82. Vodrážka.
Mimoň: Slavík - Mikloda, Košek, Feher, Eichler - Gabriel (25. Kolda), Merenus (27. Šteffl), Steinhübl, Bláha - Sutr, Špaček.
Česká Lípa: Chadraba - Horák, Rataj, Moravčík, Poláček - Štálík, Vodrážka - Burian, Müller - Válek, Švehla.

FKP Turnov B - Skalice 3:1 (1:1)

Turnovská rezerva proti rozjetému soupeři začala aktivně, ale jako první se prosadila Skalice díky Milnerovi. Petříkovi svěřenci byli zaskočeni a chvíli trvalo, než se vrátili do tempa. Po úvodních příležitostech Matouška, Hav-la či Zdražila ale nakonec ještě do půle přece jen vyrovnali. Ve 40. minutě se po standardní situaci prosadil Tvrdý.

Po změně stran už bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Turnov dominoval a i když se dlouho nemohl prosadit, v poslední čtvrthodině rozhodl. Nejprve se po pohledné kombinační akci trefil Kunst, v závěru jistil výsledek po sólovém úniku Zdražil.

Branky: 40. Tvrdý, 76. Kunst, 90. Zdražil - 35. Milner. Rozhodčí: Šťastný, ŽK: 0:2.

Bozkov - Doksy 3:0 (2:0)

Bozkov - DoksyObě mužstva předváděla rychlý a pohledný fotbal. Ke konci poločasu bylo nasazení domácích silnější. Po zbytečném faulu hostujícího beka se ve 40. min. kopal trestňák a Jíra nekompromisně zavěsil 1:0. A v poslední minutě první půle Doksy inkasovaly gól do šatny 2:0.

Ve druhém poločase měli hosté šance na vyrovnání. Michal Vaňátko střílel z dálky k tyči, domácí gólman vyrazil míč v poslední moment na roh. David Bečvařík měl tutovku v 79., kdy po rohu sám před prázdnou brankou dal hlavou vedle. Bozkovští měli také šance, ale střely Kobrdleho, Jíry nebo Krejčíka gólem neskončily.

Až v 85. min. poslal Krejčík prudkou střelu z trestného kopu na Kotyka a míč usměrnil Aster na konečných 3:0. Druhý poločas byl bohatý na udělení karet. Rozhodčí jich rozdal sedm, přesněji šest žlutých a jednu červenou. Tu obdržel domácí Mazánek.

Branky: 41. Jíra, 44. Nesvadba, 85. Aster. Rozhodčí: Šmíd. ŽK: 4:3, ČK: 1:0 (65. Mazánek). Diváků: 100.
Doksy: Kotyk - Horčík Michal, Vaňátko Martin, Vaňátko Michal, Šťastný, Vágner, Bečvařík David, Bečvařík Jiří, Kulha, Šimon, Vacek Ondřej (56. Záleský). Trenér Josef Vinš.

Další výsledky krajského přeboru:

Desná - Doubí 2:1 (0:1). Branky: 59. Kořínek, 80. Rác z pen. - 25. Hybner. Rozhodčí: Linhart, ŽK. 3:2. Diváků: 100.

Semily - Hrádek 0:0. Rozhodčí: Kadlec, ŽK: 5:3. Diváků: 110.

Sedmihorky - Višňová 2:0 (1:0). Branky: 31. Škréta, 87. Martin Špína. Rozhodčí: Erlebach, ŽK: 2:2. Diváků: 100.

Mírová - Mšeno 0:3 (0:2). Branky: 11. Sekerák, 41. Kulhánek, 47. Svoboda. Rozhodčí: Milner, ŽK: 1:0. Diváků: 80.

TABULKA

KP Libereckého kraje.