Na těžký podmáčený terén do Bukovan zavítala v rámci 17. kola 1. B třídy českolipská rezerva. Tým vedený trenéry Slipčenkem a Řezáčem dobře rozehrál jarní část soutěže, když porazil vysokým rozdílem postupně Doksy, Nové Město a Heřmanice. Také na půdě Bukovan sahala českolipská sestava po třech bodech. Po gólu v nastavení se však musela spokojit s remízou 1:1.


Bukovany – FK Č. Lípa B
1:1 (0:0)


Domácí šli do utkání s úzkým kádrem, přičemž se krátce po přestávce zapojil do hry i trenér Bukovan. „V tu samou dobu hrálo také naše béčko, takže byl problém s hráči, chybělo nám 5 lidí. Když se nám navíc 2 zranili, musel jsem na hřiště i já,“ vysvětlil okolnosti svého nástupu Jakub Ujka.
Nerovný terén příliš nepřál techničtějším kombinacím. Byl to spíše boj plný častých osobních střetů a odkopávání. Bukovany si zpočátku vytvořily územní převahu. Vyjma pěkné střely vnějším nártem Jeníka, která mířila jen těsně nad, však byly všechny pokusy o zakončení velice nepřesné. Domácí vyhráli poločas jednoznačně na rohy, ale ani jeden neznamenal ohrožení Meierovy branky. Hosté začali kousat až po 25 minutách hry. To šel sám na brankáře Michela Burian, ale nadvakrát ho nepřekonal. O minutu později předvedl pěkné sólo přes 3 Bukovanské Robert Slipčenko. Dostal se tváří v tvář Michelovi a ten mu míč ukopl. Hosté mohli litovat nejen těchto dvou vyložených šancí, ale zejména té následující. Nejblíže k poločasovému vedení totiž byli v 34. minutě, kdy Burian, opět sám před Michelem, pálil do tyče.
V druhém poločase se dlouhé minuty hráči obou týmů pohybovali daleko od branky soupeře a nic zajímavého nepředváděli. První gól padl celkem nečekaně. Brankář Michel špatně zpracoval lehkou střelu z velkého vápna a míč se mu odrazil od rukavic k českolipským útočníkům. Těm se ho podařilo na několik doteků dostat za jeho záda – 0:1. Následná snaha Bukovanských o vyrovnání narážela na nepřesnou finální přihrávku. Naopak to byla Česká Lípa, kdo mohl vstřelit další gól. Aktivní Slipčenko však slibný průnik zahodil střelou mimo bránu. Když už se zdálo, že Lípa opět vyhraje, přišla poslední příležitost Bukovan v podobě přímého kopu. Kodera poslal vysoký centr nad skrumáž hráčů před malým vápnem. Tam se k němu odhodlal vběhnout, nakonec neúspěšně, brankář Meier. Míč se odrazil k Valtovi, který ještě obranu hostů neprostřelil, nicméně Hovorka už měl s následnou dorážkou snadnou práci – 1:1.
Vyrovnání velice těžko snášel horkokrevný trenér hostů. Společně s řadou jeho svěřenců, osočoval hlavního sudího Mikloviče, že gólu předcházel faul na brankáře. „Gólman chtěl až moc pomoci mančaftu, ale přes chumel hráčů se k míči nedostal. Byl jsem hodně blízko a faul jsem tam neviděl,“ zhodnotil klíčový moment utkání trenér Jakub Ujka, který je také aktivním rozhodčím. Josef Řezáč odmítl poskytnout Deníku pozápasový rozhovor a nadále kolem sebe trousil peprné výroky.
Branky: 90. Hovorka - 21. Soukup. Rozhodčí: Miklovič – Nešněra, Eliáš. Diváků 40.
Bukovany: Michel – Adámek (46. Prýl), Valta, Jeník (53. Ujka Jakub), Kodera, Svoboda, Hovorka, Ujka Jan, Sedlák, Jeřábek, Bárta.
Česká Lípa B: Meier – Král, Burian, Slipčenko R., Soukup, Hajdo, Slipčenko M., Koštial, Fulier, Dušánek, Zelinka.
Ohlasy trenérů:
Jakub Ujka (Bukovany):
„Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, protože doma by se mělo vyhrávat. Ale vzhledem k průběhu utkání jsme s bodem spokojeni. Víme, že českolipská rezerva je dobře rozjeté mužstvo.“