„Rádi bychom doplnili počet na dvanáct, proto povolíme sdružený start, což je možnost startu hráčů dvou různých klubů za jedno družstvo," potvrdil manažer LKFS Jan König. Stačí vyplnit dohodu dvou zúčastněných oddílů o společném družstvu a seznam hráčů pro sdružený start. „Ale týká se to všech mládežnických kategorií bez přeregistrování za druhý oddíl," upřesnil König.

Stačí předložit smlouvu obou oddílů

Vždy se jedná o start hráčů maximálně dvou klubů za jedno družstvo, třeba pod hlavičkou jednoho z nich. Zúčastněné kluby jen předloží řídící komisi smlouvu o startu hráčů těchto dvou oddílů v jednom družstvu. Z této smlouvy musí být zřejmé, který z klubů je odpovědným za nově vytvořené družstvo. Tato smlouva bude předložena na předepsaném tiskopise LKFS a bude podepsána statutárními zástupci obou klubů. Přílohou této smlouvy bude seznam hráčů, kteří budou startovat v novém klubu. Smlouva i seznam musí být ověřeny řídící komisí. Pro seznam hráčů se použije tiskopis „Seznam hráčů pro sdružený start".

Hráč uvedený na seznamu může startovat v novém oddíle pouze v družstvu, pro které má sdružený start povolen. Nemůže startovat ve svém mateřském klubu za družstvo stejné kategorie, pro kterou byl sdružený start povolen, pokud takové družstvo mateřský oddíl má. Za ostatní kategorie může tento hráč v mateřském klubu startovat, pokud splní ostatní podmínky dané soutěžním řádem (nesmí tzv. přeskočit dvě kategorie).

„Dvojice nám fungují, protože někde v lokalitách mládeže moc není. Záleží na dohodě mezi kluby, a my rozhodně spojení bez přeregistrování bránit nebudeme. Také počet hráčů není limitovaný," přiznal manažer.

Také střídání v mládežnických kategoriích je výhodné U11, kde se hraje s pěti hráči v poli a U13 (se sedmi), se střídá opakovaně, stejně jako ve starších žácích U15 a mladším dorostu U17. V kategorii staršího dorostu (U19) se střídá hráčů sedm.

„Z prostředků našeho svazu jsou na trenéry pro všechny mládežnické kategorie uvolněny finance na každé družstvo v krajské soutěži. Ročně to bude na každé družstvo podle kvalifikace trenéra šest až osm tisíc korun. Navíc aktivní kvalifikovaní trenéři obdrží soupravu Nike a týmy jsme již vybavili tréninkovými pomůckami," přiblížil předseda hospodářské komise Milan Černý.

„Rozdělovali jsme finance na přípravky v okrese, bohužel ne všechny okresní fotbalové svazy nahlásily tyto trenéry, a ti o peníze přišli," doplnil.

Na přihlášky do soutěží mládeže v LKFS se čeká prodlouženě do 8. června.