V devátém divizním kole hostily Louny poslední celek soutěže, který měl na svém kontě pouhopouhý bod. Celek Nového Boru je pravidelným účastníkem divize a v jeho dresu nastupoval například Ali Osumanu, který hrával za Blšany a Žatec. S kapitánskou páskou nastoupil Tomáš Janů, který má na svém kontě téměř 350 prvoligových startů a hlavně tři mistrovské tituly se Slovanem Liberec. Louny ale nedaly Novému Boru šanci, nadělily mu půl tuctu branek.

Na domácích bylo vidět, že si na posledním celku tabulky budou chtít vylepšit brankovou bilanci. Od úvodního hvizdu svého soupeře zatlačili před jeho pokutové území. Už ve 2. minutě musel brankář Král zasahovat proti pohotové střele domácího Suchého. Ta mířila pod břevno, ale Král ji stačil vytáhnout na roh.

Další šance přišla v 9. minutě, když Trup pronikl po levé straně a našel ve vápně Lesniaka. Tomu se však zakončit nepodařilo. Na první branku se tak čekalo do 13. minuty. Skvěle hrající Tomáš Kurka to vzal tentokrát na sebe. Prošel po levé straně přes nedůrazného Hamadu a poslal křižnou střelu na zadní tyč, od které se míč odrazil do sítě – 1:0.

Žatecký Petr Klinec (vpravo) dal Kadani dva góly.
Slavoj se po třech prohrách konečně chytil

Tempo mírně zvolnilo, ale na druhou branku se nečekalo dlouho. Ve 31. usměrnil lounský Lesniak špičkou kopačky střelu Schettla z pravé strany za bezmocného Krále.

Ukazatel času ukrojil z hrací doby pouhou minutu, když se uvolnil Lesniak a střelou na vzdálenější tyč nejen donutil Krále udělat rozštěp, za který by se nemusela stydět ani gymnastka, ale také rozvlnil síť za jeho zády – 3:0.

Ve 40. si Lesniak narazil míč s Popovičem, tentokrát z toho byl jen roh. O dvě minuty později přišla první příležitost hostujícího celku. Střelecký pokus Kubeše však Pokorný zastavil nohou. Dvě minuty před přestávkou se po akci Schettla kopal další roh. Míč si k pravému rohovému praporku postavil Popovič a poslal ho přesně do pokutového území. Hosté jej nedokázali odehrát. Nejlépe se zorientoval Kurka, který uzavřel na poločasových 4:0.

Druhá půle už nepřinesla tak pohledný fotbal, což se na těžkém terénu a v citelném chladnu dalo čekat. První šanci měl krátce po zahájení domácí Trup, který pálil nad. V 52. zahrozil hostující Černý, ale nezakončil přesně. Pět minut na to se nepříjemně a bolestivě zranil gólman Boru Král, v bráně však zůstal.

Střelec dvou branek Petr Volkman při rozhovoru pro Českou televizi.
Televizní přenos fotbalu z Vroutku přinesl jedenáct branek a neuvěřitelné obraty

V 65. se jen ohlédl za střelou Lesniaka z úhlu, která šla těsně mimo. Král nemohl ve hře pokračovat a na jeho místo musel Ouzký, jinak hráč do pole. Ten jen přihlížel tomu, jak Kurka přihrával volnému Soukupovi, který přestřelil odkrytou bránu. V následující minutě přišel likvidační faul Ramische na Schettla. Jeho zákrok byl oceněn pouze žlutou kartou, protože jej sudí Sapoušek neviděl. Lounský Schettl však musel střídat.

Běžela 74. minuta hry, když střelu Lesniaka Ouzký jen vykopl k Soukupovi, ten přistrčil Lesniakovi a domácí střelec se nemýlil.

Poslední zápis do střelecké listiny a svou čtvrtou branku si na své konto připsal Michal Lesniak v 88. minutě, kdy se zbavil bránícího Černého, obešel Ouzkého a zakončil do opuštěné branky.

Louny jsou v tabulce divize na 9. místě se ziskem 14 bodů a s vyrovnaným skóre 15:15. K dalšímu utkání jedou do Kladna, které má na svém kontě o pět bodů více a je na 4. místě.

Louny – Nový Bor 6:0 (4:0)

Branky: 13. a 43. Kurka, 31., 32., 74. a 88. Lesniak
Rozhodčí: Sapoušek, ŽK 1:2, 195 diváků

Sestava Loun: Pokorný – Fiřt (67. Vokurka), Černý, Krejčík, Suchý – Schettl (72. Hrnčíř), Popovič, Soukup, Trup (60. Kotlan), Lesniak, Kurka (82. Vondráček)

Sestava Nového Boru: Král (66. Ouzký) – Devátý, Černý, Hoke – Remisch, Vinš, Kubeš, Janů, Hamada (18. Novák) – Stromecký, Halbich (58. Berounský)

Jaroslav Tošner