Marek Burian, dlouholetý fotbalista České Lípy se rozhodl přestoupit do týmu od Máchova jezera, který hraje krajský přebor.

„Seběhlo se to narychlo,“ svěřil se 29letý univerzální fotbalista, jenž v poslední době zastával roli defenzivního hráče.
„Nabídku z Doks jsem dostal už dříve, ale ještě v sobotu jsem byl pozvaný na předzápasový sraz s Českou Lípou. Tam se funkcionáři obou klubů dohodly a já odjel už jako hráč Doks na utkání do Semil,“ vysvětlil v krátkém rozhovoru pro Deník.

Jak jste viděl svůj první zápas v dresu Doks. Bylo všechno v pohodě?
Jasně. Kluci v kabině mě přijali dobře a v Semilech jsme zahráli fakt dost dobře, jen jsme nedali góly z dobrých šancí. Semily rozhodně lepší nebyly. Až si na sebe s klukama na hřišti pořádně zvykneme, tak to bude dobře šlapat.

Proč jste se rozhodl právě pro Doksy?
Nic senzačního v tom nehledejte. Oslovily mě i jiné kluby, ale přece jenom v Doksech znám z fotbalu dost lidí, proto jsem se rozhodl pro ně. Na Lípu ale nikdy nezapomenu! Je tam skvělá parta lidí, dobří trenéři, kteří mě toho dost naučili, a hlavně mají výborné fanoušky. Za to chci všem moc poděkovat a slibuji, že Arsenalu budu pořád fandit.

Nerozhodovala o vašem odchodu také třeba silná hráčská konkurence v mužstvu?
Konkurence v Lípě je teď opravdu silná, což je dobře. Ale já chci ještě nějakou dobu ten fotbal hrát pravidelně a bůhví, jak dlouho to vlastně bude. Naštěstí jsem zdravej a snad to tak ještě pár let zůstane. Budu se snažit hlavně o to, aby mě viděla hrát fotbal má milovaná prvorozená dcera Terezka. (úsměv)