Heřmanice - Mimoň B 2:3 (0:1)


Hodinu před zápasem ještě zdaleka neměla mimoňská rezerva jasno o jedenácti hráčích, kteří by byli schopni nastoupit k zápasu. Místo bojovné nálady před derby si mohl šikovný scénárista v těchto chvílích spíše načerpat podklady pro natočení dalšího dílu Koženého slunce, populárního filmu z prostředí amatérského fotbalu. Půl hodinky před zápasem nicméně svůj tým mimoňská rezerva přece jen slepila a do dresu se tak pět minut před výkopem svlékal i trenér Zdeněk Rovný společně se sportovním manažerem Mirkem Feherem hrajícího ve vypůjčených kopačkách.
Narážky hrstky místních fandů na nástup staré gardy na hřišti Mimoňští s nadhledem přehlíželi a od úvodních minut naznačovali, že i přes svízelnou hráčskou situaci nepřijeli prodat svou kůži lacino. V první půli nicméně tahali hosté za kratší konec a do šancí se dostávali spíše domácí. Gól se ale heřmanickým hráčům, v sestavě taktéž s hrajícím trenérem Rudou Věchetem, podařilo vstřelit pouze ze signalizovaného ofsajdu. A když se neprosadil ve vyložené šanci na druhé straně Feher, přišla chvilka pro dalšího nestárnoucího veterána v mimoňském dresu. Na centr Krejčíka si neohroženě naběhnul do souboje s Votavou Pavel Slejška a svým typickým způsobem, gólem vstřeleným hlavou, otevřel skóre - 0:1.
Po obrátce se čekal nápor Heřmanic, ale na hřišti se děl přesný opak. Na dlouhé minuty se vše podstatné odehrávalo pouze na polovině domácího celku a po další neproměněné tutovce Fehera a tyči Krejčíka přišly i další branky mimoňské rezervy. Šena vybídnul k samostatnému nájezdu Opelta, který křížnou střelou k tyči dostal svůj celek do dvoubrankového vedení. Krátce na to, po milimetrové přihrávce Fehera a následném dalším přesném zásahu do černého Netolickým, se zdál osud utkání jednoznačně zpečetěn - 0:3. Domácí však čtvrt hodiny před koncem dostal do hry šťastným gólem Frolík, který z nulového úhlu centrovaným balónem překvapil do tohoto momentu jinak bezchybného Slavíka. Vzápětí si na centr z pravého křídla naběhl Kowalik a střelou z malého vápna vykřesal pro Heřmanice naději na vyrovnání. V závěru si však Mimoň své vedení pohlídala a připsala si tak další důležité body v boji o udržení .
Branky: Frolík, Kowalik – Slejška, Opelt, Netolický, rozhodčí Spányik, ŽK 2:5.
Heřmanice: Votava – Cereňuk, Věchet R., Varga (40. Kotek ml., 85. Škváro), Augusta – Černý, Kuběj, Kašpar, Frolík – Svatoš, Kowalik
Mimoň: Slavík - Švehla, Konopiský, Rovný, Löbl J. - Slejška, Šena, Krejčík, Opelt - Feher M., Netolický.

Rudolf Věchet (trenér - Heřmanice): „Panuje ve mně obrovské zklamání… Dopustili jsme se hrubých individuálních chyb v rozehrávce a hráli velmi netakticky. Například Svatoš zakládal útoky pro našeho soupeře a svůj den neměl ani gólman Votava. Za týden v Doksech se pokusíme o malý zázrak.“