Před právě skončenou sezonou nově postavený tým, který doplnili i hráči spadající věkem do mladší přípravky, suverénně vyhrál okresní přebor. S úctyhodným náskokem 14 bodů a hlavně skórem 267:66. Mimoňské fotbalové naděje nastřílely za sezonu o 114 branek víc než druhá Horní Libchava!

Obavy trenérů z toho, jak se mladší kluci poperou s přechodem z mladší do starší kategorie, vzal za své hned po prvním zápase v Brništi, který kluci vyhráli 9:0 a předvedenou hrou soupeře předčili ve všech směrech. „Kluci dominovali ve všech zápasech. Za zmínku stojí třeba utkání v Kamenickém Šenově (výhra 7:4), ve Skalici (výhra 11:3) a poslední podzimní doma s Jablonným v Podještědí (výhra 6:4), která kluky aspoň částečně prověřila, a kde museli pořádně zabojovat, aby urvali vítězství," hodnotí podzimní představení svých svěřenců jeden z trenérů Pavel Krejčík.

Za odměnu na ligu

Už po první půlce soutěže tak mimoňská přípravka vévodila tabulce okresní soutěže, a to bez ztráty jediného bodu. „Za odměnu se kluci zúčastnili ligového utkání Liberec Příbram, při kterém doprovodili fotbalisty Příbrami na hrací plochu," říká Krejčík.

Nejlepší střelci:David Volejník (53 branek)
Honza Oswald (50 branek)
Josef Král (46 branek)
Tadeáš Hanl (33 branek)
Patrik Krejčík (21 branek)
Filip Šámal (18 branek)

Tým nepodcenil ani zimní přípravu. Trénoval každé pondělí v tělocvičně ZŠ Pod Ralskem a od února i ve čtvrtek v tělocvičně na ZŠ Mírová. „Zimní přípravu jsme proložili několika turnaji v Zákupech, Liberci, Mladé Boleslavi a České Lípě, kde jsme velice dobře obsazený turnaj vyhráli a nechali za sebou týmy z krajské soutěže. Během zimní části se kluci tréninků zúčastňovali v hojném počtu a s docházkou, až na některé výjimky, nebyl problém," zdůrazňuje trenér Marek Šámal.

V jarní části chlapci z Mimoně plynule navázali na podzimní výkony a soupeře přehrávali. A i v zápasech, kde pro zdravotní problémy chyběli někteří tahouni týmu, mladí hráči zabojovali a dotáhli zápasy do vítězného konce, např. v zápase v Žandově, kde vyhráli 5:4. „V závěru jara jsme potvrdili svou herní převahu, kdy jsme převálcovali druhý tým tabulky Skalici 16:5 a tím ukončili soutěž bez ztráty bodu," dodává Šámal.

Trénovali poctivě

„Sezónu hodnotíme jako velice podařenou, ať už z pohledu výsledků, tak i z pohledu docházky chlapců na tréninky či zápasy, kdy se tréninků pravidelně zúčastňovalo mezi 10 až 15 chlapci. Z pohledu výsledků a hry, kterou tým předváděl, byla jen škoda, že se nepodařilo dostat chlapce do krajské soutěže, kde by mohli zkonfrontovat své dovednosti s rovnocennými týmy," shodují se mimoňští trenéři a vysvětlují: „Myšlenku, že by tým hrál krajskou soutěž, jsme nemohli zrealizovat, protože jsme nenašli druhé mužstvo, které by bylo ochotno s námi tuto soutěž absolvovat."

Soupiska týmu:Daniel Šámal, Honza Zavřel, Filip Šámal, Patrik Krejčík, Tadeáš Hanl, Josef Král, Honza Oswald, David Volejník, Ondra Podmanický, Martin Šulc, Martin Lukeš, Drahomír Kotai, Matěj Kornuta.