Divizionáři z Nového Boru budou chtít na nedělní pohárový debakl 2:8 od Motorletu Praha rychle zapomenout, a to již dnes, kdy od 18 hodin v přátelském utkání hostí celek z Doks.

Ale zpátky ke zmiňovanému zápasovému předkolu MOL Cupu.

Vítěz tohoto duelu měl jistotu, že se jeho dalším soupeřem stane účastník Fotbalové národní ligy, Dynamo České Budějovice.

„Měli jsme velké přání, abychom o dalším víkendu přivítali právě České Budějovice, ale tato vidina se rozplynula jako ranní mlha nad rybníkem," konstatoval po utkání novoborský sekretář Jiří Obrovský.

Hosté začali aktivněji, měli častěji míč na kopačkách, ale kvůli častým ofsajdovým pozicím se do vážnější šance nedostali. Na druhé straně udeřili domácí hned z první šance. Sodoma posunul míč Zdichyncovi, ten se prosmýkl mezi obránci a zasunul míč k tyči 1:0.

Za další dvě minuty Motorlet opět udeřil, když hostující stoper uklouzl a Sodoma zvýšil na 2:0. Ten samý hráč pak v 17. minutě potrestal další hrubku v novoborské obraně na 3:0. A aby toho nebylo málo, ve 21. přišla akce po levé straně v podání Podzemského, jeho přesný centr našel Zdichynce, jenž přidal čtvrtý gól.

„Oni hrají v poli dobře, ale mají mizernou obranu," prohodil na adresu Nového Boru jeden z domácích příznivců.

Do konce poločasu se kromě několika standardek na obou stranách nic gólového neudálo, přesto dílčí stav byl pro hosty krušnou zkušeností.

Do druhé půli udělali trenéři z města sklářů několik změn: místo mladíka Vrabce přišel Kubeš a Devátý nahradil Šimoníka. Po pěti minutách hry se skóre opět měnilo, a to zásluhou Pekaře na 4:1. Za pár minut autor úvodní branky Nového Boru orazítkoval Foferkovu tyč, od níž se balón odrazil ke Kubešovi, který neváhal a pohotově poslal míč do sítě 4:2.

Když už se zdálo, že by mohlo dojít k obratu, tak znovu selhala hostující obrana a bylo to 5:2. Od té doby Motorlet nabral nové síly a dalšími třemi góly potvrdil do 1. kola MOL Cupu.

„Pohár je zajímavá soutěž, ale důležitější pro nás je, jak si povedeme v nadcházejícím ročníku divize B. Proto se teď musíme soustředit na přípravu a zápasy, které nás v dalších dnech čekají," poznamenal Obrovský.

Domácí kouč Martin Poustka byl pochopitelně se svou soutěžní premiérou na lavičce Motorletu spokojený. „Jsem rád, že padlo hodně gólů, fanoušci fotbalu si určitě pochutnali. Děkuji našim klukům za odvedený výkon, i když v obranné fázi nám to chvílemi také dost skřípalo."

SK Motorlet Praha - FC Nový Bor 8:2 (4:0)

Branky: 13., 17., 59. a 73. Sodoma, 11. a 21. Zdichynec, 66. J. Hájek, 82. Pyšek - 50. Pekař, 57. Kubeš. ŽK: 0:1 (48. Hoke). Rozhodčí: Štrincl - Šlapák, Kastl. Diváků: 100.

Motorlet Praha: Foferka - Kučera, Ptáček, Brůžek (57. Tvrdý), Palko - Kotrba - Zdichynec, J. Hájek, Podzemský (62. Čácha) Pyšek, Sodoma (79. Eppert). Trenér: Martin Poustka.

Nový Bor: Blumentritt - Hauer, Hoke, Svoboda, Šimoník (46. Devátý) Mach, Broschinský, Janů, Pekař - Stejskal (77. Engelhart), Vrabec (46. Kubeš). Trenér: Vladimír Jeníček.